Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεση των δωρεάν self test

Αρχίζει η διάθεση (από τα φαρμακεία) των δωρεάν self test για τους πολίτες που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός χωρίς να αποφύγει για ακόμα μια φορά τις παλινωδίες πάνω στο θέμα της πανδημίας. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12 με το πρώτο να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα αρχικά κυβερνητικά σχέδια για rapid test που θα πλήρωναν από την τσέπη τους οι πολίτες «τινάχτηκαν στον αέρα» εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προχωρά χθες σε μια μεγαλειώδη κυβίστηση και αφού είχε προηγηθεί το «άδειασμα» από μέλη της επιτροπής των ειδικών ότι δεν έχει γίνει από μέρους της εισήγηση για rapid test.

Το πρωί της Τετάρτης άνοιξε λοιπόν το σύστημα διάθεσης των self test που θα διανέμονται σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να σώσει το «προφίλ» του μετά το κύμα αντιδράσεων υποστήριξε ότι αν και είχε δεχτεί εισηγήσεις για rapid test, εκείνος τις απέρριψε αν και νωρίτερα δύο μέλη της επιτροπής των ειδικών και συγκεκριμένα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχαν τονίσει κατηγορηματικά ότι η Επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί υποχρεωτικότητα rapid test για τους εμβολιασμένους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν χθες στο υπουργικό συμβούλιο με το μήνυμα απραξίας να κυριαρχεί εν όψει των γιορτών ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, σκληραίνουν τους περιορισμούς.

Οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν τον λόγο κρίνουν αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να προχωρήσει σε κλιμακωτά σε νέα μέτρα ωστόσο, εάν συμβεί αυτό, θα γίνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί