Βρετανία: Συντηρητικοί βουλευτές συζητούν για την απομάκρυνση Τζόνσον

Μετά τα τελευταία σκάνδαλα που έχουν στοιχίσει στο Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας μια σημαντική πτώση στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, ορισμένοι βουλευτές του κόμματος έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την απομάκρυνση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Ο πρώην υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της Τερέζα Μέι, Γκάβιν Μπάργουελ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC την Παρασκευή, είπε ότι μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του σκανδάλου λόμπινγκ του βουλευτή Όουεν Πάτερσον, των πάρτι σε κυβερνητικά κτίρια και των ερωτημάτων για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματος του πρωθυπουργού, είναι «πληγές που κάνουμε οι ίδιοι στο κόμμα μας. Γι αυτό οι βουλευτές είναι θυμωμένοι».

Ερωτηθείς εάν πλέον υπάρχουν συνομιλίες στο Συντηρητικό κόμμα, όχι για επικείμενη αλλαγή, αλλά πιθανώς για αλλαγή πριν από τις επόμενες εκλογές σε σχέση με την ηγεσία του Τζόνσον, ο Μπάργουελ απάντησε: «Το πρώτο πράγμα είναι ότι σίγουρα γίνονται αυτές οι συνομιλίες, βουλευτές μου έχουν μιλήσει για αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί».

«Αλλά η παρατήρησή μου είναι ότι η θέση του Μπόρις Τζόνσον, περισσότερο από οποιονδήποτε προηγούμενο ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος, εξαρτάται από το να θεωρείται εκλογικό πλεονέκτημα. Αν αυτό παύσει να ισχύει, τότε είναι πραγματικά σε μπελάδες».

Φυσικά, οι τελευταίες γκάφες του Τζόνσον έχουν θέσει σε κίνηση σχέδια «πλασαρίσματος» σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας. Χαρακτηριστική περίπτωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρους, ένα από τα φαβορί για την αντικατάσταση του Τζόνσον και αγαπημένο παιδί των συντηρητικών ΜΜΕ. Έχει κάνει μια αθόρυβη καμπάνια για να κερδίσει τους Συντηρητικούς συναδέλφους της σε περίπτωση που προκύψει αναμέτρηση για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Μια βουλευτής των Τόρις δήλωσε ότι η Τρους «έτρωγε τακτικά δείπνα με βουλευτές», αλλά ένας εκπρόσωπος της είπε ότι «είναι επικεντρωμένη στο να συνεχίσει τη δουλειά της» και ότι «συναντιέται τακτικά με βουλευτές για να συζητήσει την εξωτερική πολιτική και προηγουμένως την εμπορική πολιτική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί