Εξεταστική: Η κυβέρνηση βοήθησε την Enterprise να κρυφτεί από τη Διαύγεια

Παρά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να μη χυθεί άπλετο φως στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής, εντούτοις υπάρχουν αρκετά αποκαλυπτικά γεγονότα που βγαίνουν στην επιφάνεια και εκθέτουν το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα κατέθεσε ο Γεώργιος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, η οποία ελέγχεται για τη σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ που αφορά σε παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, υλοποίησης στρατηγικής και διαχείρισης των σχέσεων της Ελλάδας με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Λίστες Πέτσα: Με το έτσι θέλω αποκλείουν από την εξεταστική εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φιλιόπουλος παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του επιδίωξε να εξαιρεθεί από τη Διαύγεια, με τη δικαιολογία πως αποτελεί μια «ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία». Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η εταιρεία δεν θα λειτουργούσε χωρίς διαφάνεια, καθώς θα προχωρούσε στην ανάπτυξη «συστήματος πλήρους διαφάνειας» στον ιστότοπό της.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι το σχετικό αίτημα για εξαίρεση από τη Διαύγεια, διαβίβασε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η ίδια η κυβέρνηση κι όχι η εταιρεία, καθώς η τελευταία δεν είχε αυτή τη δυνατότητα.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, που εξέτασε τον μάρτυρα, «η κυβέρνηση υιοθέτησε το αίτημά σας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στάση που κράτησε το Μαξίμου στο συγκεκριμένο ζήτημα: με την Enterprise να εξαιρείται έτσι από την εύλογη υποχρέωση να δημοσιοποιεί τις πράξεις, τις αναθέσεις και τις συμβάσεις της εταιρείας.

Ανάρτηση του Γ. Ραγκούση για όσα έγιναν στην Εξεταστική

Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή αποκαλύφθηκε από επίλεκτο στέλεχός της- τον ίδιο τον επικεφαλής της εταιρείας- ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερώτημα-αίτημα για την εξαίρεση του “Enterprise Greece” από τη Διαύγεια.

Ο λόγος είναι προφανής.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (υπογραμμίζω το μέχρι σήμερα) η  “Enterprise Greece ” είναι  η εταιρεία που  διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος και αυτή που συνάπτει τις αμαρτωλές συμβάσεις για την προβολή της εικόνας και της φήμης της Κυβέρνησης στο εξωτερικό.

► Με αποχή απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε άλλη μια «θεσμική παρεκτροπή» της κυβέρνησης, καθώς η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να καλέσει ως μάρτυρα τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, ο οποίος είναι εκ των καθ’ ύλην αρμοδίων για το μοίρασμα των χρημάτων της εμβολιαστικής καμπάνιας.

Έτσι, αντί του αρμοδίου γενικού γραμματέα που είναι πολιτικό πρόσωπο, η Ν.Δ. –που έχει και την πλειοψηφία στο προεδρείο– κάλεσε τον Δημήτρη Πανταζή, μέλος της επιτροπής σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου, συνεχίζοντας έτσι στον δρόμο που χάραξε με την απόκρυψη του Στέλιου Πέτσα από την Εξεταστική επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί