Γι αυτούς, πέρα βρέχει…

Άλλες χώρες τρέχουν και προετοιμάζονται για τα δεδομένα που δημιουργεί η Όμικρον. Εδώ, πέρα βρέχει.
Καλά θα κάνουν μάλλον οι πολίτες να αρχίσουν να συνηθίζουν την ιδέα ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε σχέδιο έχει αλλά ούτε και πρόθεση να προστατεύσει την χώρα από την πανδημία.

Οι τερατώδεις ανοησίες που ακούμε συνεχώς από το στόμα τους, αυτό ακριβώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν. ΜΕΘ δεν χρειάζονται γιατί αυτοί που θα πεθάνουν θα πεθάνουν ούτως ή άλλως. Τα γεμάτα λεωφορεία είναι ασφαλέστερα από τα άδεια. Τα σχολεία λειτουργούν με ασφάλεια, γιατί ελάχιστες είναι ανά την Ελλάδα οι τάξεις που έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών. Και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι πολυτέλεια γιατί θα περάσει η πανδημία και δεν θα έχουμε τι να το κάνουμε.

Προχθές ο επιτελικός Άκης Σκέρτσος μάς ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει υψηλό ποσοστό θνητότητας επειδή είμαστε γερασμένος πληθυσμός και επειδή είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού. Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, το έχουν πει ήδη, ευθύνεται η αντιπολίτευση. Για το ότι είμαστε γερασμένη χώρα ευθύνονται οι νέοι, που αποφεύγουν να κάνουν οικογένεια με κατώτατο μισθό 650 ευρώ και ενοίκιο 700. Και φεύγουν στο εξωτερικό, αντί να γυρίσουν να δουλέψουν στο εργοστάσιο του πατέρα τους.

Προφανώς οι άνθρωποι θεωρούν ότι το πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν αφήνοντας μια ολόκληρη χώρα στην τύχη της απέναντι σε πανδημίες και μεταλλάξεις δεν θα είναι σοβαρό. Άλλες χώρες τρέχουν και προετοιμάζονται για τα δεδομένα που δημιουργεί η Όμικρον. Εδώ, πέρα βρέχει.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί