Νέοι οικίσκοι στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Συνεχίζεται η άφιξη νέων οικίσκων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την στέγαση των σεισμόπληκτων πολιτών, οι οποίοι σταδιακά προσπαθούν να ατενίσουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. 

Σήμερα το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 20 οικίσκοι, με στόχο να εγκατασταθούν σε αυτούς και άλλοι πληγέντες από τον σεισμό, με βάση πάντα τα κοινωνικά κριτήρια και τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, όπως ορίζει το Υπουργείο Υποδομών.  

Στο σημείο όπου βρίσκονται εγκαταστημένοι όλοι οι οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι, σήμερα παραδόθηκαν οι 8 από τους 20 ενώ αύριο θα μεταφερθούν εκεί οι υπόλοιποι 12 συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκτόνωση του προβλήματος της στέγασης. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται άλλοι 20 από τους 90 συνολικά οικίσκους που έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών, με την ροή εγκατάστασης να είναι συνεχής, προκειμένου άμεσα να στεγαστούν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός των σπιτιών τους μετά τη πρωτόγνωρη δοκιμασία της 27ης Σεπτεμβρίου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η εγκατάσταση των πρώτων σεισμόπληκτων οικογενειών στο Αρκαλοχώρι ξεκίνησε την Τρίτη με τις 16 πρώτες οικογένειες ενώ σήμερα μπήκαν στους οικίσκους ακόμα 11. Πολλοί εκ των δικαιούχων δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνηση τους για το γεγονός ότι θα έχουν, έστω και προσωρινά, έναν χώρο που θα ονομάζουν σπίτι τους.

 «Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να λυθεί σταδιακά και οριστικά, το θέμα της στέγασης για τους σεισμόπληκτους δημότες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί