Το επιτελικό κράτος δε λειτουργεί στη βροχή, στη φωτιά, στο χιόνι, στο σεισμό

Παρακαλούμε να μη βρέξει γιατί θα πλημμυρίσει η χώρα.

Παρακαλούμε να μην ανάψει καμιά φωτιά, γιατί θα καούν τα πάντα.

Παρακαλούμε να μη χιονίσει γιατί θα κλείσουν τα πάντα.

Παρακαλούμε να μη γίνεται σεισμός, γιατί κι εδώ, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μόνοι τους θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα.

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος. Αυτό που δε λειτουργεί ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, ούτε στο σεισμό.

Κι όπως αναφέρει η “Αυγή”, όταν οι άνθρωποι μιλούσαν για «επιτελικό κράτος», δεν εννοούσαν ότι θα συντονίσουν τις υπηρεσίες και ότι θα φτιάξουν τις υποδομές. Τις προμήθειες είχαν στο μυαλό τους, την τακτοποίηση των φιλικών επιχειρηματιών και το μοίρασμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Και σ’ αυτό, είναι η αλήθεια, δεν τα έχουν πάει καθόλου άσχημα.

Αν οι εικόνες των δύο τελευταίων ημερών, με λεωφορεία βουλιαγμένα μέσα στο νερό και μαθητές να βγαίνουν κολυμπώντας από τις τάξεις τους, είχαν προκύψει επί διαφορετικής κυβέρνησης, οι πολιτευτές της Ν.Δ. και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ θα ήταν στα κάγκελα. Δεν υπάρχει κράτος, είσαστε μόνο για να διορίζετε μετακλητούς.

Τώρα που έχουμε μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα δεν είναι ικανή για τίποτα παρά μόνο για να διορίζει μετακλητούς, τη δοξάζουν: Θωράκισε αμυντικά τη χώρα, κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλάζει την εικόνα της χώρας. Έλα, μωρέ, τώρα με τα αντιπλημμυρικά του Κηφισού…

Πράγματι. Μόνο από τις φρεγάτες, τις επικουρικές και το ταμείο ανάκαμψης έχουν βγει οι μίζες για δέκα ζωές. Αλλά οι αυλές των σχολείων πλημμυρίζουν, τα νηπιαγωγεία τα έχουμε σε κοντέινερ και για βελτίωση των υποδομών δεν περισσεύει ούτε 1 ευρώ.

Πάρτε το απόφαση. Επιτελικό κράτος υπάρχει όπου υπάρχουν μίζες. Για να μην το φωνάζετε τζάμπα στην επόμενη φυσική καταστροφή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί