Παρέμβαση οικοδόμων στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι στη γενική συνέλευση των εργατοτεχνιτών

Στο εργοτάξιο κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, όπου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργατοτεχνιτών για το ζήτημα απόλυσης 10 εργατοτεχνιτών και την αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων, βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε:

Κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, βρέθηκε χθες στο εργοτάξιο κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, όπου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργατοτεχνιτών για το ζήτημα απόλυσης 10 εργατοτεχνιτών και την αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων.  

Έγινε παρέμβαση από το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και την σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων του έργου στους εργοταξιάρχες της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΑΕ». 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις άδικες απολύσεις των συναδέλφων και τον εκβιασμό των συναδέλφων να δεχτούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με αύξηση του ωραρίου εργασίας και την αλλαγή της ασφάλισης τους (τα ένσημα) από οικοδομική σε υπαλληλική γραφείου. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων υπουργείων είναι τεράστιες, επιβεβαιώνοντας πως ο νόμος Χατζηδάκη έχει συνέπειες για τους εργαζόμενους. 

Οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να δεχτούν τον εκβιασμό και το κλέψιμο του κόπου τους και άμεσα θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας δε θα επιτρέψει να γίνουν οι εργαζόμενοι βορρά της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης. 

Με τον οργανωμένο αγώνα θα παλέψουμε να κατοχυρώσουμε και να βελτιώσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με τον αγώνα μας να κάνουμε κουρελόχαρτο το νόμο Χατζηδάκη.

Θα δοθεί απάντηση και στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία την Πέμπτη 4 Νοέμβρη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί