Κρητικοί χορευτές εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 15ο Φεστιβάλ Βαλκανικών Παραδοσιακών Χορών της Σμύρνης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη της Τουρκίας το 15ο Φεστιβάλ Βαλκανικών Παραδοσιακών Χορών. Εκεί, ανάμεσα σε άλλες 9 Βαλκανικές χώρες (Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αλβανία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσσοβο και Βουλγαρία) εκπροσωπήθηκε και η χώρα μας και μάλιστα από Κρητικούς χορευτές, του χοροδιδάσκαλου Χριστόφορου Μπριντάκη, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς, Μιλτιάδη Βαρουχάκη, Γιώργο Σκουλά, Γρηγόρη Στρατήγη και Γιώργο Πατεράκη.

Οι εκδηλώσεις κράτησαν 8 ημέρες, όπου τα συγκροτήματα χόρευαν καθημερινά σε άλλη περιοχή της Επαρχίας της Σμύρνης (Πέργαμος, Θείρα, Μενεμένη, Οδεμήσιο κ.α.) με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις προσπάθειες τους.

Η Ελληνική αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κρητών και Μεταναστών, Zafer Guzelkasap, ο οποίος είναι απόγονος Τουρκοκρητικών (Κασαπάκης), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά της κας Papatya Capulopoulos, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσαρμογή των Κρητικών χορευτών στη Σμύρνη.

Ξεχωριστής σημασίας για το Ελληνικό Συγκρότημα, ήταν η επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, όπου τους υποδέχθηκε η πρόξενος Δέσποινα Μπαλκίζα, αλλά και η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σμύρνης, Tunk Soyer, με τον οποίο αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

Χορευτές 

Μπριντάκης Χριστόφορος 

Μπριντάκης Στέφανος 

Δρίμη Ειρήνη 

Ανδρουλάκη Δέσποινα 

Βάμβουκα Αλίκη 

Δρίμη Βέρα 

Ζαφειρίου  Τέρψη 

Κριτσωτάκη Νατάσα 

Μακράκης Βαγγέλης 

Μεραμβελιωτάκης Μιχάλης 

Μορφουλάκη Ραφαέλα 

Μπαρκατσάς Στάμος 

Ξυδάκη Μαρία 

Παπουτσάκης Βαγγέλης 

Ραπτάκης Άκης 

Χαρακιανάκης Νίκος 

Μουσικοί 

Βαρουχάκης Μιλτιάδης (Λύρα, Τραγούδι) 

Πατεράκης Γιώργος (Κρουστά) 

Σκουλάς Γιώργος (Λαούτο) 

Στρατήγης Γρηγόρης (Λαούτο)

Φωτογραφίες: Σπανάκης Λευτέρης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί