«Δεν θα μας λείψει καθόλου η Μέρκελ» λένε οι Γερμανοί

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι θα τους λείψει η Ανγκελα Μέρκελ, που διετέλεσε καγκελάριος της χώρας επί σχεδόν 16 χρόνια, αφού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε στο ινστιτούτο ερευνών Civey ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα τους λείψει η απερχόμενη καγκελάριος. Αντίθετα το 38% δήλωσε ότι θα τους λείψει, ενώ 10% ήταν αναποφάσιστοι.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι θα τους λείψει η Μέρκελ οι περισσότεροι ήταν ψηφοφόροι του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατικών (CDU), σε ποσοστό 63%.

Εξάλλου μόνο το 2% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συμμεριζόταν την ίδια άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από 16 συνεχή χρόνια στο «τιμόνι» της Γερμανίας, ετοιμάζεται πλέον να αποχωρήσει από την Καγκελαρία.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές της  26ης Σεπτεμβρίου θα είναι οι πρώτες από το 2005 που η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Δεν θα μας λείψει καθόλου η Μέρκελ» λένε οι Γερμανοί”

  1. Καλύτερα Μέρκελ παρά "κούκλα"

    Η Μέρκελ ξεζούμισε τους Έλληνες λες και ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ. Εννοείται ότι ούτε και σε μας θα λείψει. Όμως η Μέρκελ σαν παρουσία, ήταν ωραία παρουσία, σαν εμφάνιση. Ήταν μια δεξιά Παπαρήγα, ένα ωραίο πρότυπο για τις νεότερες. Ποια θα έχουμε πρότυπο δηλαδή; Τα φιγουρίνια;
    Είχα δει σε μια βιβλιοθήκη στο Ανατολικό Βερολίνο μία γυναίκα ολόιδια η Μέρκελ. Μήπως ήταν συγγενής της; Η Μέρκελ έχει κάτι το κομμουνιστικό στην εμφάνιση, κάτι το σοβαρό. Σιγά μην έχουμε και πρότυπα που μοιάζουν σαν τη Βίκυ Καγιά…
    (Βγήκε η Ερατώ, Α.Μ. Παπαχαραλάμπους και είπε το κορυφαίο: Νομίζει ο κόσμός ότι οι όμορφες δεν είναι έξυπνες… Κάποιος να της πει πως ούτε όμορφη είναι, ούτε μορφωμένη, ούτε έξυπνη, μην ανησυχεί)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί