Σ. Βαρδάκης: Η σθεναρή αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων, κουρέλιασε τον Νόμο Χατζηδάκη

Με αφορμή τη δικαίωση των διανομέων της efood μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

 «Μερικές μόνο μέρες χρειάστηκαν, με σθεναρή αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων, ώστε ο νόμος Χατζηδάκη να κουρελιαστεί, όπως αποτυπώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας efood που διαχειρίζεται την ψηφιακή πλατφόρμα με τους χιλιάδες εργαζόμενους διανομείς. 

Οι μαζικές αντιδράσεις, ανάγκασαν την εταιρεία σε αναδίπλωση, ανακοινώνοντας ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους. 

2.016 εργαζόμενοι που εργάζονται με αξιοπρέπεια διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, έχουν από χθες ένα λόγο να αισθάνονται περήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν, χωρίς όμως να επαναπαύονται για το αύριο».

Δείτε: Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην efood: Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Σ. Βαρδάκης: Η σθεναρή αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων, κουρέλιασε τον Νόμο Χατζηδάκη”

  1. Ελευθερία Μηλάκη

    Να μην ξεχάσουμε και τους καθηγητές στα κέντρα ξένων γλωσσών, οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης. Είναι άτομα με επάρκεια διδασκαλίας από πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, αλλά και αδιόριστοι πτυχιούχοι ξένων φιλολογιών. Μέχρι να αλλάξει κάτι, θα ήθελα να κάνω έκκληση στους γονείς των μαθητών να αποφεύγουν τα φροντιστήρια που απασχολούν καθηγητές. Όποιος θέλει να έχει φροντιστήριο, να διδάσκει μόνος του, αν έχει άδεια διδασκαλίας. Η εκμετάλλευση των καθηγητών στα κέντρα ξένων γλωσσών είναι ακραία, είναι ξεδιάντροπη και αυτό το λέω με την εμπειρία αρκετών χρόνων στον τομέα των ξένων γλωσσών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί