Συνάντηση Σ. Βαρδάκη με εκπροσώπους εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στα πλαίσια της οποίας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ, βάσει του οποίου συστήθηκαν νέες διευθύνσεις του φορέα στον Άγιο Μηνά και την Αλικαρνασσό. Επίσης, ετέθη επί τάπητος  το σοβαρό πρόβλημα της συσσώρευσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων στον ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου.

Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κοκκινάκης και το μέλος του Συλλόγου κα. Ιζαμπέλα Ανδριανάκη, ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη ότι η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του Ε.Φ.Κ.Α., σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, έχει προχωρήσει σε κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ, κατά της απόφασης του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες εμπλοκής των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

Ο κ. Βαρδάκης αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, τους εκπροσώπους  των εργαζομένων για τις προτάσεις τους, σχετικά με την επιτάχυνση στην διεκπεραίωση των απονομών συντάξεων και την επισήμανση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α.

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό και επιβαρυντικό για τους ασφαλισμένους, η συσσώρευση 14.000 αιτημάτων, που αφορούν σε συνταξιοδοτικές υποθέσεις για την ανατολική Κρήτη. Επιδίωξή μας είναι να αναδείξουμε για άλλη μια φορά το πρόβλημα και μέσα από κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας απαντήσεις αλλά και λύσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί