«Νομοθετείτε την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων και τη δίνετε δώρο στο κεφάλαιο»

Τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Toν αδίστακτο τρόπο με τον οποίο συνεχίζει η κυβέρνηση την επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, κατήγγειλε ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σημείωσε την υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης που επικαλείται το δημογραφικό πρόβλημα και παρουσιάζει ως λύση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, την ώρα που η δική της πολιτική είναι αυτή που βάζει εμπόδια στα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν οικογένεια. Εμπόδια όπως οι μισθοί πείνας, η εργασιακή περιπλάνηση, τα ωράρια – λάστιχο, η μερική απασχόληση, τα 10ωρα δουλειάς, το κόστος ζωής, Παιδείας, Υγείας κ.ά., είναι αυτά που οδηγούν στο δημογραφικό πρόβλημα και δεν είναι μόνο φαινόμενο ελληνικό αλλά ισχύει και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους όρους ζωής και εργασίας των νέων ανθρώπων, όπως είπε. 

Επισήμανε ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ασφαλιστικό, είναι η απαλλαγή των καπιταλιστών από το μη μισθολογικό κόστος, από την υποχρέωσή τους να επιστρέψουν ένα μέρος από την κλεμμένη υπεραξία των εργαζομένων και η παράδοση του ιδρώτα και των κόπων τους στις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

«Αυτός είναι ο διακαής πόθος του κεφαλαίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη», πρόσθεσε, «δεν οφείλεται ούτε στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ ούτε στην ”εξαίρεση της ευρωπαϊκής κανονικότητας” όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η πραγματικότητα είναι ότι «νομοθετείτε την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων και τα δίνετε δώρο στο κεφάλαιο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μ. Συντυχάκης.

Καταλήγοντας, τόνισε πως το ΚΚΕ διεκδικεί δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, και κανένα κόμμα δεν έχει τέτοιου είδους πρόταση. Για το ΚΚΕ η κοινωνική ασφάλιση είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν περισσότερα χρόνια,  να ζήσουν με αξιοπρεπείς συντάξεις, μισθούς, παροχές Υγείας και περίθαλψη που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ μαζί με το λαό θα δώσει τη μάχη, τόνισε ο Μ. Συντυχάκης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί