Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας σε όλη την Ελλάδα και εδώ στο Ρέθυμνο

Η ανακοίνωση

Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4οκύμα της επιδημίας με «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων – με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, που, για άλλη μια φορά, «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων..

Αντί να επιβάλλει στους εργοδότες να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, τους αφήνει ανενόχλητους να παραβιάζουν ακόμη και τη νομοθεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια αλλά και σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να απειλούν με απολύσεις όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάζονται και να τους επιβάλλουν να πληρώνουν τα διαγνωστικά τεστ.

Αν και οι σχολές παρέμειναν κλειστές και τα σχολεία «ανοιγόκλειναν» για 2 χρόνια, με σοβαρότατες επιπτώσεις στη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Στην προσπάθεια τους να κρύψουν τις ευθύνες τους για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζουν την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναιαναγκαία για την αντιμετώπιση της επιδημίας παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών ομίλων και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών. Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από απειλές για αναστολή εργασίας, δωροεπιταγές των 150€ και bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό.

Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον ακροδεξιό ή και φασιστικό χαρακτήρα τους.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Στοχοποιούντε  για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι ενδονοσοκομειακή αλλά η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Ταυτόχρονα, παρά τους προκλητικούς κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας», η αλήθεια ότι οι αυξανόμενες ανάγκες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  και πλήρη επαρκή κρατική χρηματοδότηση έρχονται σε αντίθεση με τις νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα τις πληρώσουμε ξανά εμείς με αύξηση της φορολογίας και περικοπές σε κρατικές δαπάνες, όπωςαυτές για την Υγεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και ήδη καταγράφεται αύξηση των περιστατικών και εισαγωγών ασθενών με COVID, παραμένει η υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας 

Αντί λοιπόν για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, επικουρικών, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους

μήνες. Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. το νόμο 4413/2016 του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ΣΔΙΤ στην Υγεία), νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Αντί για την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση τους εξασφάλισε νέα κέρδη, μέσω της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2., και της χρυσοπληρωμένης «ενοικίασης» κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας.

Προκλητική πριμοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγείας αποτέλεσε και η συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων ουσιαστικά σε νοσοκομεία «μιας νόσου»,.

Αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται σαφής αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τις υπόλοιπες παθήσεις

Συνολικά, η αξιοποίηση ακόμη και της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση, επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης. Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός. Απέναντι σε αυτούς αλλά και τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους υπηρετούν, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

►OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη μετατροπή σε νοσοκομεία «μιας νόσου». Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας

►να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας εργαζόμενος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία

► προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.► άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί