Σ. Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην εφαρμογή του νόμου για την αντιστοίχιση των πτυχίων των τ. ΤΕΙ με τα ΑΕΙ

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. με τα ομότιμα πανεπιστήμια, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, με εκπροσώπους των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης), κ.κ. Αλέξανδρο Μπριτζολάκη, Βίκτωρα Πολίτη, Λαλαδάκη Γιάννη και Χρήστο Τσίτση. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Κατσαράκης.  

Στα πλαίσια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν απόψεις σχετικά με τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν ώστε να υπάρξει η αντιστοίχιση των πτυχίων, σύμφωνα με τον νόμο 4610/19 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τη διαδικασία που έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει η σημερινή Κυβέρνηση. 

Ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκος Κατσαράκης τόνισε την ανάγκη θέσπισης διαδικασιών αντιστοίχισης, καθώς και επίσπευσης αυτής της διαδικασίας, χωρίς περαιτέρω αναμονή για τους αποφοίτους.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα και την πρόθεσή του για παρέμβαση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης, προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί