Κίνδυνος για άλλα νοσήματα αν γεμίσουν με ασθενείς covid οι ΜΕΘ στην Κρήτη

Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει το ΠΑΓΝΗ αλλά και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το Βενιζέλειο εφημερεύει ήδη «γεμάτο» από περιστατικά κορονοϊού. Με αυτό το δεδομένο, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για κλίνες Covid, αποφασίστηκε να ανοίξει και τέταρτη κλινική covid.

Δείτε επίσης: Ιδιαίτερα επιβαρυμένη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Κόκκινο» το Ρέθυμνο – Παράταση των μέτρων για Ηράκλειο και Χανιά

ΕΟΔΥ: 3.442 νέα κρούσματα, 25 νεκροί, 282 διασωληνωμένοι – 361 νέα στην Κρήτη

«Ενισχύουν» το Βενιζέλειο αποδυναμώνοντας Κέντρα Υγείας! – Η αποκαλυπτική ανακοίνωση των γιατρών του Καστελλίου

Γενικότερα, πάντως, στην Κρήτη τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με ασθενείς κορονοϊού, καθώς 220 πολίτες νοσηλεύονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Βενιζέλειο, όπου υπάρχουν συνεχείς νέες εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες, ενώ σταθερή παρέμεινε η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικά τα στοιχεία της χθεσινής ημέρας:

* Νοσοκομείο Χανίων: 73 ασθενείς – 69 στην κλινική Covid – 4 στη ΜΕΘ.

* ΠΑΓΝΗ: 58 ασθενείς – 42 στην κλινική Covid – 16 στη ΜΕΘ.

* Βενιζέλειο: 49 ασθενείς – 43 στην κλινική Covid – 6 σε ΜΕΘ.

* Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 26 ασθενείς – 24 στην κλινική Covid – 2 σε ΜΕΘ.

* Νοσοκομείο Νεάπολης: 7 ασθενείς.

* Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς.

Για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων στην Κρήτη μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής τόνισε πως, παρότι πάρθηκαν μέτρα στην Κρήτη, το σύστημα Υγείας λειτουργεί με το 60% της ισχύος του, επομένως, σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει χρήση πλήρους ισχύος του συστήματος, η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες Covid.

«Εάν σπαταλήσουμε όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ για κορονοϊό, δεν θα έχουμε για άλλα νοσήματα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λέμε ότι η Κρήτη δεν μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς» είπε ο Ν. Τζανάκης. Για το πώς μπορεί να ανασχεθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στο νησί, ο καθηγητής απάντησε πως πρέπει όλοι να προσέχουμε, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

«Καταλαβαίνω τον θυμό τους, την πικρία τους που κάποιοι συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται, όμως εμείς οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να δουλέψουμε και γι’ αυτούς και να προστατέψουμε και αυτούς. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στον Καιάδα» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί