Όταν ο δήμος Χερσονήσου πετάει σε… μια τρύπα στο νερό την ακίνητη περιουσία του! (βίντεο – έγγραφα)

Ο Δήμος Χερσονήσου έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία όμως δεν την «γνωρίζει», δεν την έχει εξασφαλίσει νομικά.  Διαθέτει πολλά ακίνητα, κυρίως μεγάλα οικόπεδα,  τα οποία δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει αφού δεν έχει φροντίσει ούτε καν να τα αποτυπώσει και να τα εξασφαλίσει με συμβόλαια. Μόνο στα λόγια τα ξέρουν. Και αυτό το λένε κάθε χρόνο στις εκθέσεις τους οι ορκωτοί λογιστές που κάνουν τον έλεγχο του Δήμου. Παράδειγμα. Στο 12:25 της συνεδρίαση στις δήμου στις 22 Δεκεμβρίου 2020 για τον ισολογισμό ο ορκωτός λογιστής λέει ότι «Δεν λάβαμε επαρκή τεκμήρια και βεβαιώσεις των ειδικών και δημόσια έγγραφα για την κυριότητα των ακινήτων του δήμου».

Δείτε το βίντεο:

Η δημοτική αρχή Σέγκου τα ρίχνει στην προηγούμενη, όμως ακύρωσε διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη. Η τωρινή δημοτική αρχή Σέγκου ακύρωσε με το καλημέρα διαγωνισμό για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας της δημοτικής αρχής Μαστοράκη, με προϋπολογισμό 463.000 €.  

Δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού

Και η ανάκληση

Όπως και σε πολλά άλλα, για την καταγραφή της περιουσίας του δήμου η Δημοτική Αρχή Σέγκου έχει κάνει μια τρύπα στο νερό. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά και για την καινούργια περιουσία που αποκτά ΤΩΡΑ ο Δήμος Χερσονήσου, η δημοτική αρχή Σέγκου αδιαφορεί και ούτε καν την καταγράφει. 

Πριν 3 μήνες στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η ολοκλήρωση αποδοχής αίτησης ενός ξενοδόχου της περιοχής, ο οποίος ζήτησε αντί την παραχώρηση γης έκτασης 5 στρεμ, όπως είχε υποχρέωση, να παραχωρήσει μόνο 3 στρεμ περίπου και να πληρώσει την αξία των άλλων 2 στρεμ,, διαδικασία η οποία είχε εγκριθεί από την πολεοδομία.

Αναστροφή λέγεται η αλλαγή αυτή. Για την αντιμετώπιση αυτή είχε δοθεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου με την 121/2020 απόφαση τον Οκτώβρη του 2020  «με την προϋπόθεση να διερευνηθεί που είναι τα υπόλοιπα τρία στρέμματα», αυτά δηλαδή που πρέπει να δοθούν στο Δήμο. Δείτε στην εικόνα, το αναφέρει ακριβώς έτσι η απόφαση του Δήμου.

Η Δημοτική αρχή τον περασμένο Μάϊο, ζήτησε να παρθεί απόφαση για την οριστικοποίηση της λύσης αυτής. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης φώναζαν και ζητούσαν την εξασφάλιση των τριών στρεμμάτων, της περιουσίας  του δήμου δηλαδή, αλλά η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόρασε»,  αδιαφόρησε. Τουλάχιστον.  Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14 Μαΐου 2021 (από 3:27:33)

Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα: 

Έτσι εξασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία οι αρμόδιοι, αυτοί που έχουν αυτή την υποχρέωση; Δήμαρχος και αντιδήμαρχος πληρώνονται για να τη δουλειά που κάνουν και έχουν υποχρέωση να την κάνουν σωστά.  

Είναι απλή αδιαφορία και ανικανότητα τα όσα βλέπουμε ή συμβαίνει και κάτι άλλο;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί