Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στα Χανιά με το ξαφνικό lockdown

Στα… κάγκελα οι επιχειρηματίες εστίασης στα Χανιά, αφού τα νέα μέτρα και η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μια και μαγαζιά χωρίς μουσική τους πληγώνει, όπως τονίζουν, πάνω που πήγαν να ανακάμψουν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Χανίων, Βασίλης Οικονομάκος, καταγγέλλοντας ότι για ακόμα μια φορά στοχοποιείται η εστίαση, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι μια καταστροφική απόφαση αυτή τη στιγμή, είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ήρθε πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε.

Ποτέ δεν εναντιωθήκαμε στην επιστημονική βάση των υγειονομικών μέτρων, όμως αυτό το μέτρο το έχουμε δει, το έχουμε ζήσει και αμφιβάλουμε κατά πόσον θα βοηθήσει. Σκεφτείτε τι θα γίνεται πάλι σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων ή σε πλατείες μετά τη μία.

Έχουν ξαναπεί οτι στην εστίαση τα πράγματα ελέγχονται, αφού μπορούν να δουν αν τηρούμε τα μέτρα ή όχι. Τώρα επιστρέφουμε στις λογικές να κατηγορούμε κλάδους ή ομάδες πολιτών.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν είναι συνωμοσιολόγοι, κι αν μερικοί συνάδελφοι έχουν κάποιους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, δεν ευθύνονται απαραίτητα αυτοί, αλλά η κυβέρνηση με τις κωλοτούμπες που έχει κάνει.

Ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και συνεχίζει να χτυπιέται. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που σκέφτονταν να μην ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι έλεγχοι που δεχόμαστε είναι σαρωτικοί, ενώ οι παραβάτες είναι πολύ λίγοι αναλογικά με το σύνολο. Κάποιος που έρχεται από την Αθήνα θα μπει σε ένα μετρό με συνωστισμό, σε ένα καράβι κι ένα αεροπλάνο γεμάτο κόσμο, όμως κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά, πάλι φταίει η εστίαση.»

Ο αντιπεριφερειάρχης

Απογοητευμένος από τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και την μίνι καραντίνα που επιβάλλεται στη νυχτερινή ζωή και τα καταστήματα των Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής.

Όπως επισήμανε σε τοποθέτησή του στο ZARPA RADIO 89.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, πρόκειται για «κάτι που δεν περιμέναμε και μας αιφνιδίασε δυσάρεστα, πάνω που είχε ανακάμψει ο τουρισμός και η τοπική οικονομία.»

Ακόμη, τόνισε οτι το μέτρο δεν είναι τόσο δικαιολογημένο: «Μας δίνεται η αίσθηση της αδικίας, αφού δεν μπήκαν σε καραντίνα περιοχές με αρκετά χειρότερους δείκτες. Η εικόνα των Χανίων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το Ρέθυμνο, για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό.

Τα Χανιά με κάποιο τρόπο στοχοποιήθηκαν. Η εικόνα είναι καλύτερη από άλλες περιοχές με τεράστιο δείκτη θετικότητας και δεν έκλεισαν ούτε μία ημέρα. Όσο πιο πολύ σηκώσουμε όμως το θέμα, θα είναι εις βάρος μας. Πρέπει να κάνουμε οτι γίνεται για να μην παραταθεί αυτό το θέμα, αλλά να το κρατήσουμε χαμηλά και να μιλήσουμε με τους υπεύθυνους για τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω αν οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω, όμως αν δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένο, ας μην επαναληφθεί.»

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες των αποφάσεων της κυβέρνησης στην τοπική κοινωνία:

«Τα κλεισίματα γίνονται την τελευταία στιγμή και αυτό σίγουρα θα επηρεάσει όσους θέλουν να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο.

Δεν φαίνονται δραματικά τα μέτρα, δεν είμαστε Ίος ή Μύκονος, με τουρίστες που έχουν μόνο προορισμό τη διασκέδαση, όμως υπάρχει και στα Χανιά νεολαία που θέλει να διασκεδάσει ως αργά.»

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί