“Έφυγε” ο Β. Σπανουδάκης, επί χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Σπανουδάκης,.

Ο εκλιπών το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου σήμερα το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης είχε διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων από το 1988 μέχρι το 2011, δηλαδή επι 23 συνεχή χρόνια.

Επίσης είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων

«Το Επιμελητήριο Χανίων Αποχαιρετά τον Θεμελιωτή της Σύγχρονης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας»

Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε ο Βαγγέλης Σπανουδάκης μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του τόπου μας, ο οποίος οραματίστηκε και έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη νησιωτική επιχειρηματικότητα της πατρίδας μας.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων για 22 χρόνια, δραστηριοποιήθηκε δυναμικά σε πολυεπίπεδους πολιτικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς αγώνες με αποτέλεσμα η προσφορά του να ξεπεράσει τα στενά όρια της Κρήτης, προσφέροντας κύρος και δυναμισμό στο Χανιώτικο επιχειρείν σε πανελλαδική κλίμακα.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Σπανουδάκης επί σειρά ετών διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την οποία ίδρυσαν τα ελληνικά νησιωτικά Επιμελητήρια, στην κοινή τους προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις που βιώνουν οι νησιώτες, εξαιτίας της γεωπολιτικής μειονεξίας των νησιών.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους του Βαγγέλη Σπανουδάκη τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του πολυεπίπεδου έργου σε ειδική τιμητική εκδήλωση.

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη

«Mε ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Χανιώτη επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Βαγγέλη Σπανουδάκη.

Ο Βαγγέλης Σπανουδάκης, επί σειρά ετών σφράγισε με την παρουσία του, την επιχειρηματική δραστηριότητα της Κρήτης μέσα από τις σημαντικές θέσεις που υπηρέτησε με προσήλωση. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος». 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί