Μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσσηνία με εκκένωση οικισμού – Φωτιές σε Έβρο και Φθιώτιδα

Διαρκής είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς μετά τις φωτιές στη Ρόδο και στο Σουφλί, διαρκώς ξεσπούν νέα μέτωπα φωτιάς. Νέες εστίες πυρκαγιάς στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, αλλά και στη Φθιώτιδα.

Στην Κορώνη

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Κορώνης στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Βασιλίτσι.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει κι άλλη εστία φωτιάς, που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτήν στο Βαλισίτσι.

Στη δυτική Φθιώτιδα

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι πάρα πολύ υψηλές γεγονός που εμποδίζει τα δύο αεροσκάφη τύπου PZL να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα και να κάνουν ρίψεις νερού.

Λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι φωτιά εξερράγη κοντά στο χωριό Λευκάδα της Σπερχειάδας στη Δυτ. Φθιώτιδα, κοντά στον οικισμό και 15 λεπτά αργότερα, στις 4:15, νέο μέτωπο εντοπίστηκε στο όρος Όρθρυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. 

Στη Λευκάδα, κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές από τη Δυτική Φθιώτιδα, όσο και τα πυροσβεστικά που έφτασαν άμεσα από τη Λαμία και τη Μακρακώμη, μαζί με ρίψεις νερού από τα 2 αεροσκάφη PZL πού βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας περιόρισαν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Στο Λογγίτσι, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και κινούνται για την περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Φθιώτιδα και άλλες περιοχές.

Επίσης κινητοποιούνται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας από τη Λαμία και τη Στυλίδα με χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βυτιοφόρα με νερό και κατευθύνονται στην περιοχή όπως επίσης κατευθύνονται πεζοπόρο τμήματα της πυροσβεστικής και εθελοντές.

Στην περιοχή αναμένονται δύο ακόμη αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, με τους κατοίκους να δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αναπτύσσεται συνεχώς και δεν προλάβουν τη φωτιά «τα εναέρια και τα επίγεια μέσα το μέτωπο θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο στην κορυφογραμμή πάνω από τη Στυλίδα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί