Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Εικόνες από καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα κατοίκων της Σταμάτας και της Ροδόπολης άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια, όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αρκετά οχήματα. Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη τις τελευταίες ώρες, όπως ενημέρωσαν τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά από έκτακτη ενημέρωση.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν έχουν σταματήσει, με τα επίγεια και εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις σε όλες τις ενεργές πύρινες εστίες. Παράλληλα, λόγω της έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν ανησυχία για πιθανές αναζωπυρώσεις και για τον λόγο αυτόν, τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Στην ευρύτερη περιοχή συνδράμουν 310 πυροσβέστες, 112 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Προσπαθούμε να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά, να κλείσουμε την περίμετρό της για να μην επεκταθεί κάπου αλλού και συνέχεια σβήνουμε μικροεστίες» είπε στην ΕΡΤ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, που μάλιστα έκανε λόγο για δύσκολη πυρκαγιά καθώς όπως ανέφερε oι φλόγες κινήθηκαν ανάμεσα σε κατοικίες με πυκνή βλάστηση.

«Η εικόνα είναι καλύτερη στην περιοχή. Φοβόμαστε τις αναζωπυρώσεις, μέχρι τη νύχτα θα έχουν σβηστεί. Η πυροσβεστική πρέπει να παραμείνει στην περιοχή όλο το βράδυ» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ι. Καλαφατέλης, δήμαρχος Διονύσου.

Οι κάτοικοι των οικισμών οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα, ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ότι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τέσσερις προσαγωγές – Εκτιμήσεις για εμπρησμό

Στην έκτακτη κυβερνητική ενημέρωση έγινε γνωστό ότι ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων αναφορικά με τη φωτιά στη Σταμάτα, όπως έγινε γνωστό από την έκτακτη ενημέρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, Β. Κλεφτάκης, εκτίμησε ότι έγινε εμπρησμός, ενώ υπάρχουν αρκετές σχετικές καταγγελίες κατοίκων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε στις 11:30 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας, με τους ισχυρούς ανέμους έντασης έως 7 μποφόρ να προκαλούν τη γρήγορη επέκτασή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί