Μ. Συντυχάκης: Κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων και του ΣΕΒ η «αυτονομία» του σχολείου

Το νομοσχέδιο είναι «κατά παραγγελία, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε πως στην προσπάθεια της να εμφανίσει τις άκρως αντιδραστικές αλλαγές ως «τομή», η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει το μαύρο – άσπρο. Έτσι, παρουσιάζει το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ως αναβάθμιση της ποιότητας της.

Αν είναι τόσο σωστά αυτά που κάνει το νομοσχέδιο «τότε γιατί το φέρατε σε περίοδο πανδημίας, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού;» είπε, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτεθεί ύπουλα στα μορφωτικά δικαιώματα της ελληνικής νεολαίας.

Όπως εξήγησε, το σχέδιο νόμου βασίζεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, το ασπάζεται ο ΣΕΒ για να φέρει την «αυτονομία» του σχολείου σε όλα τα επίπεδα, από το περιεχόμενο σπουδών μέχρι την χρηματοδότηση. Αυτό το σχολείο, πρόσθεσε, θα δίνει προτεραιότητα στις δεξιότητες, δηλαδή στο τι θέλει κάθε φορά η «αγορά». Η δε «ανταποδοτική» λειτουργία των σχολείων, σημαίνει ότι ακόμα και τα ελάχιστα που δίνουν οι δήμοι, θα μπορούν να να τα εισπράττουν στο πολλαπλάσιο.

«Αυτό το βαφτίζετε αυτονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκέντρωση», είπε, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το «σχολείο του μέλλοντος» που θέλει η τάξη που υπηρετείτε, το σχολείο πολλών ταχυτήτων.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί