Ένας πρωθυπουργός που ούτε θέλει, ούτε μπορεί

Του Πέτρου Κατσάκου

Το περίφημο τείχος ανοσίας είναι γεμάτο τρύπες και μπάζει από παντού. Το δε Πρόγραμμα «Ελευθερία» είναι γεμάτο απειλές, διαχωρισμούς και μεγάλη δόση κοινωνικού αυτοματισμού. Με λίγα λόγια, την πάτησαν και εξαιτίας τους κινδυνεύουμε να την πατήσουμε κι εμείς. Εμβολιασμένοι και μη. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και το γεγονός ότι η ενδεχόμενη έλευση ενός τέταρτου κύματος της νόσου θα βρει το ΕΣΥ σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, καταλαβαίνουμε όλοι τι μας περιμένει.

Και οι μόνοι που φαίνεται να μην το περίμεναν είναι αυτοί στους οποίους θέλοντας και μη εμπιστευθήκαμε τις τύχες μας. Γιατί για ακόμα μια φορά εμφανίζονται απροετοίμαστοι να τρέχουν και πάλι πίσω από τα γεγονότα προσπαθώντας να μπαλώσουν τις τρύπες στο τείχος ανοσίας, για το οποίο μας διαβεβαίωναν ότι θα είχε “χτιστεί” μέσω του εμβολιασμού στα μέσα του καλοκαιριού. Μόνο που οι τρύπες δεν μπαλώνονται με απειλές αλλά ούτε και με ατολμία. Γιατί μπορεί με ευκολία ο πρωθυπουργός να ρίχνει άσφαιρα πυρά προς την Αριστερά όσον αφορά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά δεν τολμά να στραφεί προς τον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών που, δυστυχώς γι’ αυτόν, ταυτίζονται στην πλειονότητά τους με ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού του ακροατηρίου.

Δεν τολμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία γιατί ο διάλογος τού είναι κάτι ξένο και άγνωστο. Δεν τολμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραδεχτεί τα λάθη και τις παλινωδίες τής κυβέρνησής του που έσπειραν αμφιβολίες. Δεν τολμά, γιατί δεν θέλει, αλλά και γιατί δεν μπορεί. Και τα αποτελέσματα της ανικανότητας αλλά και των επιλογών του θα τα δούμε δυστυχώς πολύ σύντομα και πάλι μπροστά μας, ώστε να βρει την ευκαιρία να κουνήσει και πάλι το δάχτυλο στην κοινωνία. Γιατί μόνο αυτό ξέρει και μπορεί. Μέχρι εκεί είναι.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί