Τα επικρατέστερα σενάρια για το φόνο στη Φυλακή Χανίων

Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο δράστης του φονικού στις φυλακές της Αγυιάς, ωστόσο τα σενάρια που οδήγησαν στο αιματηρό περιστατικό είναι αρκετά, με επικρατέστερα τα παρακάτω

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr στο κελί όπου έγινε η συμπλοκή, πέραν των δύο, υπήρχε ένας ακόμη κρατούμενος που είδε το περιστατικό κι αναμένεται να καταθέσει. Οι αρχές διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της πράξης του 43χρονου με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται. Άνθρωποι που ζουν τις φυλακές από μέσα, μιλούν για έγκλημα που έγινε σε μια παρεξήγηση της στιγμής περισσότερο, καθώς θύτης και θύμα φέρονται να είχαν καταναλώσει αλκοόλ και στη συνέχεια να ειπώθηκαν πράγματα που έκαναν την κατάσταση να ξεφύγει.

Ένα ακόμη ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι αυτό του «συμβολαίου θανάτου» με το σενάριο αυτό όμως να έχει κενά καθώς το θύμα συνελήφθη προ ολίγου καιρού, καθώς είχε κατηγορηθεί για κλοπές και η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν μικρής διάρκειας. Άνθρωποι που γνώριζαν τον 49χρονο μιλούν για έναν γεροδεμένο άνδρα με ισχυρή προσωπικότητα που ενέπνεε σεβασμό στους συγκρατούμενους του. Συνήθως τα συμβόλαια θανάτου αφορούν σε ανθρώπους άλλου ύφους και με άλλη δραστηριότητα, εξηγούν στο enikos.gr γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

Από την άλλη ο θύτης, ο οποίος είχε στιγματιστεί από το έγκλημα το οποίο είχε διαπράξει, βρίσκεται ήδη 13 χρόνια στις φυλακές και όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Μπορούσε να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης σε δύο χρόνια, χωρίς βέβαια να είναι δεδομένο ότι αυτό θα γινόταν δεκτό. Μπορεί μια παρεξήγηση να ωθήσει έναν άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί στις φυλακές όλα αυτά τα χρόνια, να περάσει περίπου άλλα τόσα σ’ αυτές;

Παρά τα όποια σενάρια, τα στόματα στις φυλακές Χανίων είναι ερμητικά κλειστά και η προανάκριση που διενεργείται αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το κίνητρο που οδήγησε τον 43χρονο να αφαιρέσει τη ζωή του 49χρονου συγκρατούμενού του.

kriti360

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί