Το βόλεϊ, ο επόμενος στόχος του Αυγενάκη!- Πλακίτσες και χαριεντίσματα, ενώ ο χώρος καίγεται!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο φιλοφρονήσεις και βραβεύσεις πέρασαν στο Ηράκλειο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος, αγνοώντας επιδεικτικά, απ’ ό,τι φαίνεται, την κατακραυγή που έχει προκαλέσει στον βολεϊκο χώρο το παιχνίδι αποποίησης ευθυνών που έχουν ξεκινήσει αμφότεροι σχετικά με την πρωτοφανή απόφαση της διοργανώτριας αρχής της Α1 κατηγορίας των ανδρών να μην συμπληρώσει τις κενές θέσεις στην κατηγορία.

Σύμφωνα με ανθρώπους του αθλήματος, η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται απαράδεκτη γιατί η διοργανώτρια οδηγεί το πρωτάθλημα σε απαξία , μειώνοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας πετοσφαιριστών την στιγμή μάλιστα που η οικονομία της χώρας βάλλεται από την υγειονομική κρίση. Στην πραγματικότητα είναι αστείο οι οχτώ ομάδες που βρίσκονται να αποφασίζουν οι ίδιες να μην έχουν τον απαραίτητο ανταγωνισμό , έτσι ώστε να μην υποβιβαστεί κανένας , προσδοκώντας παράλληλα μεγαλύτερο μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση , σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Σε ο,τι αφορά τις ευθύνες του υπουργείου αθλητισμού μετά και την δήλωση του κ.Αυγενάκη στη Βουλή, γίνεται σαφές ότι το επιχείρημα περί αυτοδιοίκητου στερείται λογικής όταν υπάρχει μια τεράστια κρατική ενίσχυση η οποία έχει θεσμοθετηθεί με σκοπό την ενίσχυση των θέσεων εργασίας των παιχτών και όχι των επιδιώξεων των παραγόντων. Είναι λοιπόν απαράδεκτο οι κ.κ Αυγενάκης και Καραμπέτσος να συναγελάζονται στην πόλη του Ηρακλείου γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την επίσημη έκκληση του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών που έκανε λόγο για νομοθετική παρέμβαση με σκοπό την συμπλήρωση δυο τουλάχιστον κενών θέσεων στην κατηγορία της Α1 ανδρών.

Ο κ. Αυγενάκης θα πρέπει θα συμμεριστεί άμεσα την αγωνία των αθλητών που δεν ανήκουν στην σε καμμία περίπτωση στη κατηγορία αυτών που αμείβονται με παχυλά συμβόλαια και να πιέσει την ομοσπονδία του βόλεϊ που σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο στο χώρο της Πετοσφαίρισης Στέφανο Λεμονίδη που αρθρογραφεί εδώ και μέρες για το ζήτημα , η ομοσπονδία μπορεί να παρέμβει για το ζήτημα αλλά αδιαφορεί. Η αδιαφορία της πολιτείας και της ομοσπονδίας δεν θα αποτελούσε όμως ζήτημα εάν δεν μιλούσαμε για εκατομμύρια ευρώ κρατικής ενίσχυσης που θα πάρουν οι ομάδες , χωρίς να διασφαλίσουν όμως καλύτερες συνθήκες εργασίας που ήταν εξαρχής το βασικό ζητούμενο της νομοθετικής αυτής ρύθμισης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί