Κορονοϊός: 70χρονη στη Θεσσαλονίκη νίκησε τον ιό με τα «Τ-Λεμφοκύτταρα»

Η 70χρονη ασθενής από τη Θεσσαλονίκη που έλαβε τη θεραπεία ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια Ελλήνων ερευνητών να θεραπεύσουν τον κορονοϊό με λεμφοκύτταρα.

Ασθενής 70 ετών που είχε νοσήσει από κορονοϊό και ήταν σε σοβαρή κατάσταση, λίγο πριν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αποφάσισε να δοκιμάσει την πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται στην αιματολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η 70χρονη ασθενής από τη Θεσσαλονίκη, ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα.

Η πρωτοποριακή θεραπεία μετατρέπει σε ζωντανό φάρμακο τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού, τα οποία αναγνωρίζουν τον ιό ως ξενιστή και τον εξαλείφουν στο πλαίσιο της φυσικής του άμυνας.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, τα Τ-Λεμφοκύτταρα εξελίχθηκαν για να σκοτώνουν κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς. Συνιστούν τμήμα της φυσικής άμυνας του οργανισμού, στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων. Κατά την διάρκεια των κλινικών παρατηρήσεων επί ένα χρόνο σε ασθενείς με κορονοϊό, η ομάδα στο Παπανικολάου διαπίστωσε ότι, όσοι νοσούν ελαφρά και αναρρώνουν παράγουν μεγάλο αριθμό Τ-Λεμφοκυττάρων. Αντίθετα, όσοι αναπτύσσουν βαριές λοιμώξεις και συχνά καταλήγουν δεν αναπτύσσουν τέτοια κύτταρα.

Έτσι, πήραν αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό, πολλαπλασίασαν εργαστηριακά τα Τ-Λεμφοκύτταρα και όταν τα επανεισήγαγαν στον οργανισμό διαπίστωσαν ότι αυτά επιτίθενται στον ιό και τον εξουδετερώνουν.

Από προηγούμενες έρευνες σε καρκίνους διαπιστώθηκε ότι τα T-Λεμφοκύτταρα μένουν ενεργά και ζωντανά στον οργανισμό για χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η προφύλαξη του πληθυσμού θα είναι μακροπρόθεσμη ίσως και ισόβια για όσους θα έχουν υποβληθεί στην συγκεκριμένη θεραπεία και με δεδομένο ότι ο κορονοϊός θα ταλαιπωρεί για χρόνια την παγκόσμια κοινότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί