Euro 2020: Με ανατροπή το Βέλγιο 2-1 την Δανία

Τα χρειάστηκε το Βέλγιο αλλά κατάφερε να κάνει επική ανατροπή επί της Δανίας στην Κοπενχάγη με 2-1 χάρις στους Ντε Μπρόινε και Λουκάκου και να εξασφαλίσει κατά 99,9% την πρόκριση του στους «16» του Euro 2020.

Στο πρώτο μέρος ούτε ο πιο πιστός φίλος της Δανίας δεν είχε φανταστεί την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του. Με 8-1 τελικές, με γκολ μόλις στο 2 με τον Πόουλεν, με πλήρη υπεροχή, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το αιφνιδιασμένο Βέλγιο να πάρει ανάσα. Και μιλάμε για την κορυφαία ομάδα στην κατάταξη της UEFA. Όμως οι Βέλγοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι. Με πολλά λάθη, νευρικότητα, άμυνα που έμπαζε από παντού και ακίνδυνοι δημιουργικά.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτο μέρους η διακοπή για ένα λεπτό του αγώνα για να αποθεωθεί ο Κρίστιαν Ερικσεν αλλά και το γεγονός ότι ο Ολλανδός ρέφερι Κάιπερς έδειξε τρία λεπτά καθυστερήσεων αλλά κράτησε μόνο ένα…

Στο β’ μέρος ο Μαρτίνες έριξε στο ματς τον Ντε Μπρόινε για να δώσει ώθηση στο Βέλγιο και δικαιώθηκε στο 54’ μετά από έξοχη προσπάθεια του Λουκάκου ο Ντε Μπρόινε έβγαλε μαγική ασίστ στον Τ. Αζάρ που ισοφάρισε 1-1.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές έδρασαν και πάλι στο 70’ και το Βέλγιο έφτασε γρήγορα στην ολική ανατροπή. Ατομική προσπάθεια του Λουκάκου που βρήκε τον Αζάρ, εκείνος στον Ντε Μπρόινε που με δυνατό σουτ στον βηματισμό του έκανε το 1-2. Ο Βέλγος σταρ δεν πανηγύρισε το γκολ λόγω του Ερικσεν…

Οι Δανοί «ξύπνησαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο και πίεσαν για την ισοφάριση αλλά το δοκάρι σταματήσε την κεφαλιά του Μπρέθγουεϊτ στο 90’.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84’ Ολσεν), Μάλε, Βας (62’ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (73’ Γιένσεν), Πόουλσεν (62’ Νέργκαρντ), Ντάμσγκαρντ (73’ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Θ. Αζάρ (94’ Βερμάελεν), Ντεντόνκερ (58’ Ε. Αζάρ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καράσκο (58’ Βίτσελ), Λουκακού, Μέρτενς (46’ Ντε Μπρόινε).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί