Νέα υπόθεση απάτης στην Κρήτη: Παριστάνει τον λογιστή και τάζει επιδόματα σε εμβολιασμένους

Σε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί σήμερα ο εμπορικός κόσμος της Ιεράπετρας καθώς είναι σε εξέλιξη μια απόπειρα εξαπάτησης από κάποιο άνδρα, ο οποίος τηλεφωνεί σε καταστήματα, κυρίως εστίασης, και προσπαθεί να αποσπάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.

Ο άνδρας παρουσιάζεται ως ο λογιστής της επιχείρησης και αναφέρει πως κάθε εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer δικαιούται επίδομα 200 ευρώ, και τελικά ζητά τον τραπεζικό λογαριασμό του για να μπουν τα λεφτά.

Στη συνέχεια ο ίδιος προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό και ζητά από τα θύματα τον εξαψήφιο κωδικό που συνήθως στέλνουν οι τράπεζες για να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή, με τον ίδιο φυσικά να αναφέρει πως ο κωδικός αυτός είναι για δική του επιβεβαίωση.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Μάνος Μιχελαράκης, προσθέτοντας πως σήμερα δύο άτομα, έδωσαν τους λογαριασμούς στον συγκεκριμένο, ενώ μετά από επικοινωνίες που έγιναν φάνηκε πως ανάλογη απόπειρα είχε γίνει και τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο συγκεκριμένος αλλά και το ότι γνωρίζει προσωπικά στοιχεία εργαζομένων από επιχειρήσεις, δείχνει πως ίσως να πρόκειται για άτομο από την περιοχή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το ΑΤ Ιεράπετρας ενώ ο αριθμός από τον οποίο καλεί ο άνδρας είναι 694 55 68 984

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί