Δημοκρατία στη Λότζια;- Ή πώς οι ακυρώνονται live όσοι διαφωνούν και… ψηφίζουν άλλοι αντ’ αυτών!(βίντεο)

Πώς ο δήμαρχος Ηρακλείου επέπληξε live σύμβουλό του, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, επειδή διαφώνησε με το colpo grosso στο Τάλως. Προηγουμένως διέκοψε τη συνεδρίαση, ακριβώς λόγω της διαφωνίας και στη συνέχεια ακύρωσε την ψήφο του!

Απίστευτα πράγματα, απολύτως υποτιμητικά για τη λειτουργία ενός δημοκρατικού θεσμού, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, συνέβησαν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του, στην οποία τέθηκε και ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Λαμπρινού – Κουράκη, η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης στην περιοχή του πολυκινηματογράφου “Τάλως” προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίσματα και οι παράνομες λειτουργίες.

Δείτε σχετικά: Το colpo grosso του δήμου Ηρακλείου με το Τάλως: Χθες το σφράγισαν ως αυθαίρετο για τα μάτια του κόσμου, αύριο το νομιμοποιούν!

“Ο δήμος Ηρακλείου να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για το “Τάλως”, μην παρανομείτε πάλι”

Κατά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και δημοτικός σύμβουλος του κ. Λαμπρινού, Γιώργος Βουρεξάκης, δεν τάχτηκε με τη θέση της παράταξής του να γίνει τροποποίηση του σχεδίου πόλης ώστε να νομιμοποιηθεί η παρανομία. Είπε ότι απέχει από την ψηφοφορία. Τότε αμέσως ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και στο διάλειμμα, με ξεχασμένα μικρόφωνα, ακούμε τον δήμαρχο να τηλεφωνεί στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και να τον επιπλήττει σε… live μετάδοση στο youtube! Και τελικά να γίνεται το πρωτοφανές, να ξαναψηφίζει ο κ. Βουρεξάκης, αυτή τη φορά θετικά! Όχι ο ίδιος δηλαδή, αφού κείνος ακούγεται να επιμένει στη θέση του ακόμα και μετά το τηλεφώνημα του δημάρχου. Αλλά ψηφίζει… αντ’ αυτού ο κ. Πασπάτης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

-Στο 4 ώρες 36′:30″ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να λέει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, καθώς διαφωνεί.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΔΣ, Γρηγόρης Πασπάτης, με την εντολή του δημάρχου διακόπτει τη συνεδρίαση για ένα λεπτό, όπως λέει, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις.

-Αλλά ξεχνούν τα μικρόφωνα ανοικτά.

-Στο 4 ώρες, 41′:10″, κι ενώ είναι ανοικτά τα μικρόφωνα ακόμα, ακούγεται ο δήμαρχος να καλεί στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, Γ. Βουρεξάκη, και να τον επιπλήττει που δεν στηρίζει την πρόταση της δημοτικής αρχής! Τη συνομιλία τους δεν μπορούμε να την ακούσουμε όλη, αλλά καταλαβαίνουμε τι λέγεται, από τον τρόπο που εκφράζεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ… Και δεν μπορούμε να την ακούσουμε καθώς ένας δημοτικός σύμβουλος τούς καλεί να κλείσουν τα μικρόφωνα!

Το τηλεφώνημα κρατά πάνω από δυο λεπτά. Και ο κ. Βουρεξάκης, όταν επανέρχεται ο ήχος και πριν ξεκινήσει πάλι η συνεδρίαση, δηλώνει ότι δεν πείστηκε. Και εξηγεί: “είπα ότι είμαι προβληματισμένος, είναι δύσκολο θέμα, δεν έχω πειστεί”.

-Επιστρέφοντας αμέσως μετά στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΔΣ συνυπολογίζει τον κ. Βουρεξάκη στις ψήφους υπέρ, χωρίς καν ο τελευταίος να ερωτηθεί!

Είπατε τίποτα για δημοκρατία στη Λότζια;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί