Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως μπήκε στη Γάζα και δύο ώρες μετά το διέψευσε – Στους 119 οι νεκροί, ανάμεσά τους 31 παιδιά

Εκτός από τα στρατιωτικά πλήγματα το Ισραήλ πραγματοποιεί πόλεμο νεύρων καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα αλλά δύο ώρες αργότερα το… διέψευσε!

Συγκεκριμένα, ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν εισέλθει χερσαίες δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα (λίγο μετά τα μεσάνυχτα), επικαλούμενος πρόβλημα «εσωτερικής επικοινωνίας» για να εξηγήσει τη διάψευση αυτή.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το επιτελείο διένειμε στα μέσα ενημέρωσης ανακοινωθέν στο οποίο τόνιζε πως χερσαίες δυνάμεις επιχειρούσαν «μέσα» στη Γάζα, κάτι που επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όμως, δύο ώρες και κάτι αργότερα, ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τη «διευκρίνιση» ότι δεν έχουν εισέλθει στρατιώτες του στη Λωρίδα της Γάζας.

Δυο ώρες μετά  ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε επικαλούμενος «πρόβλημα επικοινωνίας», την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων στα πλήγματα που συνεχίζει να καταφέρνει στο παλαιστινιακό έδαφος αυτή την εβδομάδα έσπασε το φράγμα των εκατό νεκρών.

Από την έναρξη του νέου κύκλου βίας τη Δευτέρα, 119 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 31 παιδιά, στη Λωρίδα της Γάζας και 830 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της νύχτας, παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις ανέφεραν πως εκτόξευσαν πάνω από 150 ρουκέτες εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε επίσης τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με εκατοντάδες Παλαιστίνιοι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τα πλήγματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα οργανώσεις της ισραηλινής άκρας δεξιάς συγκρούονται σε αρκετές πόλεις με την αστυνομία και ισραηλινούς Άραβες, απογόνους Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια, μέσω βιντεοδιάσκεψης, την Κυριακή στις 17:00. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή,  νορβηγός διπλωμάτης Τορ Βένεσλαντ, εκπρόσωποι του Ισραήλ και των Παλαιστινίων..

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος το «πνεύμα του Έιντ», ζήτησε  «αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών άμεσα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί