Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, οι Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Αγ. Νικολάου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, 1400 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό Η.Π.Α., Ην. Βασίλειο, Φιλανδία, Κύπρο, Ολλανδία, Τουρκία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, δημιούργησε μία «κατάμεστη» διαδικτυακά αίθουσα με έντονη διαδραστική  συμμετοχή μέχρι και τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή του.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 23 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παρουσιάστηκαν 15 προφορικές εργασίες, 8 αναρτημένες εργασίες και πραγματοποιήθηκαν 4 εργαστήρια- σεμινάρια και καλή διδακτική πρακτική. 

Βασικός στόχος του συνεδρίου υπήρξε η ανάδειξη θεμάτων που άπτονται της σχολικής φυσικής αγωγής και της αθλητικής επιστήμης. Η συζήτηση, με αφορμή τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των ομιλητών, επικεντρώθηκε αφενός σε θέματα όπως η παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής (Φ.Α.), η ειδική και προσαρμοσμένη Φ.Α., η φυσική δραστηριότητα, οι σχολικές αυλές, η διά βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής και αφετέρου οι προοπτικές ανάπτυξης και οι νέες προκλήσεις της επιστήμης της Φ.Α. στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μέσα από τον γόνιμο διάλογο και τις  εποικοδομητικές συζητήσεις επιλύθηκαν απορίες, αναδείχτηκαν νέα ερευνητικά πεδία και φωτίστηκαν πτυχές καθοριστικής σημασίας για την Φ.Α. στην Κρήτη.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό YouTube του συνεδρίουhttps://www.youtube.com/channel/UCx4H4EQOqFKY597u-D-rJBQόπου και παραμένει αναρτημένο και η Οργανωτική Επιτροπή θα προχωρήσει άμεσα στην ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών και θα τα αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://physed.pdekritis.gr/live/.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί