ΚΚΕ Ηρακλείου για κρούσματα σε κρατούμενους: «Γύμνια του συστήματος και κοροϊδία της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου, σχετικά με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε κρατούμενους στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Δείτε:  Με κορονοϊό 19 κρατούμενοι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Αστυνομικοί Ηρακλείου για τα συνεχή κρούσματα στα κρατητήρια: Εγκληματική η καθυστέρηση του ΕΟΔΥ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει αναλυτικά:

Τα 19 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αλλοδαπούς κρατούμενους, που περίμεναν την απέλασή τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας Ηρακλείου έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος και την κοροϊδία της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για τον λαό. 

Η κυβέρνηση αναδεικνύει κάθε μέρα σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη του λαού, κατηγορώντας τον για τη διασπορά, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες  και τις διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Ακόμα και την ώρα που προπαγανδίζει ότι φτάσαμε στο “φως στο τούνελ” ούτε κουβέντα για μαζικά προληπτικά επαναλαμβανόμενα τεστ, που τα ζητούν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ενώ ακόμα και ο ΕΟΔΥ, εξαιτίας της υποστελέχωσης, καθυστέρησε να πραγματοποιήσει τα τεστ, μετά τα πρώτα κρούσματα με ότι σημαίνει αυτό για την διασπορά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα:

  • Δωρεάν κι επαναλαμβανόμενο μοριακό έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού της Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς και των κρατούμενων σε αυτήν.
  • Να τίθεται άμεσα σε καραντίνα το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με θετικά κρούσματα.
  • Επαρκή αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στην Υγεία που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές/ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί