Ηράκλειο: Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό – Το «παρών» έδωσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας.

Ποια τα αιτήματα, σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του Σωματείου στο Facebook

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!»

Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους καταργώντας κάθε έννοια δικαίου

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων ότι πρέπει να μπει φρένο στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην επαναφορά της μνημονιακής κανονικότητας της Ν.Δ..

Από τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση κατήργησε εργασιακά δικαιώματα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, τα οποία είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί η θέση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Για τον κ. Μητσοτάκη, η οικονομία πρέπει να αναπτύσσεται, οι επιχειρήσεις να κερδοφορούν, οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι, αλλά οι εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι.

Επιχειρεί με άκρατο ρεβανσισμό, να επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές 2010-2014, μέσα από την πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό ενός ανισόρροπου σχεδίου «ανάπτυξης» για τους λίγους. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των εργαζομένων, υπερασπιζόμενοι   τα δικαιώματά τους.»

Ηγουμενίδης: Θα είμαστε αποφασιστικά απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ο βουλευτής συμμετείχε στην κινητοποίηση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων  και τους όρους με τους οποίους θα επιχειρήσει η Κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου τόνισε ότι «η Κυβέρνηση σχεδιάζει χωρίς καμία προετοιμασία το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και χωρίς να έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων, συνθλίβοντας εδώ και μήνες μισθούς και δικαιώματα σε επισιτισμό-τουρισμό».  Με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε: «Η Κυβέρνηση ενορχηστρώνει επίθεση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η επίθεση αφορά το ωράριο, τις αμοιβές, τη συλλογική διαπραγμάτευση και τη συνδικαλιστική έκφραση και δράση. Επιχειρεί μια τέτοια επίθεση ευελπιστώντας ότι θα περάσει με ευκολία αντι-εργατικές διατάξεις εν μέσω πανδημίας. Η σημερινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο στέλνει το μήνυμα ότι θα βρεθούμε αποφασιστικά απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης».

Μαμουλάκης: Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα, αυτά που για την κυβέρνηση είναι αδιανόητα

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων των κλάδων του τουρισμού και του επισιτισμού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20/04 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη των διοικήσεων των σωματείων, καθώς και με εργαζόμενους και σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι δυο σκληρά δοκιμαζόμενων κλάδων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, του τουρισμού και του επισιτισμού, αγωνίζονται για τα αυτονόητα, γι’ αυτά που για την Κυβέρνηση είναι αδιανόητα. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και απαιτούμε από τους κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους την πραγματικότητα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απειλούν την επιβίωσή τους. Άμεσα!».

Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, παραβρέθηκε, σήμερα 20/4, ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας της ΤΕ Ηρακλείου του Κόμματος, στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στο ΕΚ Ηρακλείου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους.
        Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους μικροεπαγγελματίες του κλάδου αφού η μεγάλη πλειοψηφία είναι στην απόλυτη φτώχεια και στα χρέη. Το ΚΚΕ έχει κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντός και εκτός βουλής για να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς ουσιαστικό εισόδημα και για γενναία διαγραφή χρεών των μικροεπαγγελματιών.
        Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο Τουρισμός με υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ πιο πίσω από τα περσινά που και αυτά έγιναν με βάση τις ανάγκες των αεροπορικών εταιρειών, των μεγαλοξενοδόχων και των tours operators και οδήγησαν σε χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζει το «νέο έγκλημα» με την κατάργηση του 8ωρου και την νομοθέτηση του 10ωρου το οποίο προσπαθεί να το καλύψει με χυδαία ψέματα. Οι επιπτώσεις στην υγεία και οι μόνιμες βλάβες στον οργανισμό που προκαλεί η 10ωρη εργασία για μήνες έχει διαπιστωθεί στον Τουρισμό και οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα.Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον σχεδιασμό για κατάργηση του 8ωρου και πρέπει οι εργαζόμενοι με βροντερό παρόν να διατρανώσουν την καθολική απαίτηση τους στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και σε όποιον άλλο στηρίζει τις ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί