Αστυνομική «ανάκριση» μέσα σε Λύκειο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου

Διευθύντριες κάλεσαν την αστυνομία μέσα στο σχολείο χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς

Την παρουσία αστυνομικών εντός του σχολείου μετά από κλήση των διευθυντριών και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι γονείς, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ένωση κλήθηκε να παρέμβει στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου όταν οι μαθητές ειδοποίησαν τους γονείς τους, ενώ το συμβάν για το οποίο κλήθηκαν παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο.

«Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εικόνας: Τρεις αστυνομικοί στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα.

Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων ώστε να “ανακρίνουν” ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η “συζήτηση” είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων. 

«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στο σχολείο»

«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στο σχολείο», δηλώνει στο alfavita.gr η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Περιστερίου, Ανθούλα Γιαννακοπούλου, η οποία περιγράφει ότι:

«Ενημερωθήκαμε από γονείς ότι έχει μπει Αστυνομία στο σχολείο. Όταν φτάσαμε οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα παιδιά στον αύλειο χώρο. Μόνο η Γ’ Λυκείου έκανε κανονικά μάθημα. Ρωτούσαμε πού ήταν οι Αστυνομικοί και τους βρήκαμε σε μία κλειστή αίθουσα να μιλάνε στα παιδιά. Όταν ρωτήσαμε την υποδιευθύντρια που εκείνη τη μέρα τελούσε χρέη διευθύντριας το λόγο που τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνδιαλέγονταν με τα παιδιά χωρίς την έγκριση των γονέων, μας είπε ότι μία ομάδα εξωσχολικών μπήκε μέσα στο σχολείο και έψαχνε ένα παιδί και ότι μίλησε της μίλησε και άσχημα. Υποτίθεται ότι οι διευθυντές βρίσκονται εκεί για να διαχειρίζονται και τέτοιες καταστάσεις.

Η Αστυνομία δεν είναι κοινωνική υπηρεσία. Τίποτα δεν πιστοποιούσε, την ώρα που πήγαμε εμείς στο σχολείο, ότι είχε συμβεί κάτι τόσο σοβαρό που να δικαιολογεί την παρουσία της Αστυνομίας». 

Ερωτήματα

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας PeristeriNews.gr, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε και το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Ύστερα από διαβουλεύσεις εκπαιδευτικών και μαθητών η κατάληψη έληξε. 

Παρόλα αυτά υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων μαθητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του PeristeriNews.gr, εξωσχολικοί εισέβαλαν την ώρα του μαθήματος στο σχολικό κτίριο πηδώντας τα κάγκελα και αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση της κατάληψης.

Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Η διεύθυνση των δυο σχολείων μετά τα σοβαρά περιστατικά που είχαν προηγηθεί κάλεσαν την Αστυνομία μιας και οι εξωσχολικοί δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο περιμένοντας τον μαθητή να βγει ώστε να του ζητήσουν το λόγο και ενδεχομένως να του προκαλέσουν κάποια σωματική βλάβη. Μάλιστα σύμφωνα με τους μαθητές τέτοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια.

Οι αστυνομικοί που προσήλθαν στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου έπειτα από την κλήση της διεύθυνσης μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη των σχολείων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια.

Ακολουθεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου: kataggelia-peristeri.jpg

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αστυνομική «ανάκριση» μέσα σε Λύκειο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου”

  1. προσοχή στον κρυφό αστυνομικό

    Τώρα κινδυνεύεις να πας σε οποιαδήποτε υπηρεσία για υπόθεσή σου και να βρεις εκεί αστυνομικό με πολιτικά χωρίς να ξέρεις ότι είναι αστυνομικός, μέχρι τη στιγμή που χωρίς λόγο θα σε απειλήσει ότι θα σε συλλάβει! Έχει αλλάξει το πολίτευμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί