Δένδιας-Τσαβούσογλου: «Καυγάς» on camera για Αιγαίο, προσφυγικό και μειονότητες

Ο έντονος διάλογος Δένδια – Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα

Έντονο διάλογο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα είχαν ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αφορμή στάθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ τα πυρά επεκτάθηκαν και για προσφυγικό και μειονότητες.

«Αναγκαία προϋπόθεση για τη συνεργασία είναι η αποκλιμάκωση ενεργειών που την δυναμιτίζουν. Οι παραβατικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί σημαντικά, επιβαρύνοντας το κλίμα» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πήρε ξανά τον λόγο χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» κάποιες από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοιες δηλώσεις».

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο «ίδιος δεν έκανε καμία προκλητική δήλωση, σε αντίθεση με τον Νίκο Δένδια. Η κυπριακή δημοκρατία παραβιάζει δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή. Αυτό το θέμα το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά το πείτε στον τύπο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε».

«Η Τουρκία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, 400 υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος Μεβλούτ. Αυτό το λέει η Λωζάννη» απάντησε ο Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι όλα τα ελληνικά επιχειρήματα εδράζονται στο διεθνές Δίκαιο, τονίζοντας ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Δένδιας-Τσαβούσογλου: «Καυγάς» on camera για Αιγαίο, προσφυγικό και μειονότητες”

  1. συνάδελφοι...

    Αυτός ο κύριος Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει ένα νέο ασυγκράτητο παραλήρημα, ότι όποιος θέλει να είναι Τούρκος (!) θα είναι, σε όποιο έδαφος και αν βρίσκεται και ο έλληνας υπουργός του λέει αγαπητέ μου Μεβλούτ… Μα αυτοί είναι σαν φοιτητές της ΔΑΠ… σε αμφιθέατρο…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί