Αναβάλλεται για την Πέμπτη η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου

Αναβλήθηκε το αυριανό ραντεβού του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα με τις ελληνικές διπλωματικές πηγές να αναφέρουν μόνο ότι σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργών συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. θα μεταβεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται επίσης στην αναβολή, χωρίς όμως να διευκρινίζει τους λόγους αυτής της απόφασης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν «όλες οι πλευρές των διμερών σχέσεων καθώς και τα τρέχοντα περιφερειακά θέματα», σημειώνει το ΥΠ.ΕΞ. της γείτονος.

Σημειώνεται ότι το κλίμα της επίσκεψης Δένδια στην Τουρκία επιβαρύνει και άλλο το γεγονός ότι ο Τ. Ερντογάν με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης Α. Ντμπεϊμπά είχαν συνάντηση χθες στην Άγκυρα και δήλωσαν ότι παραμένουν δεσμευμένοι στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο υπέγραψαν το 2019.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί