Ηγουμενίδης: Στο νησί που έδωσε το αίμα του ενάντια στο ναζισμό δεν περνούν τέτοιες εκδηλώσεις

Σχετικά με την ματαίωση της φιλοναζιστικής εκδήλωσης  στην Κρήτη μετά τις αντιδράσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Κρήτη που έδωσε το αίμα της ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό δεν περνούν εκδηλώσεις όπως αυτή που σκέφτονταν να διοργανώσουν σημερινοί νοσταλγοί του Γ΄ Ράιχ.

Ακόμη και αν υπό το βάρος της κατακραυγής φαίνεται να αποσύρεται η απαίσχυντη εκδήλωση, η πρόκληση είναι μεγάλη για ένα νησί που έδωσε το αίμα του για την ελευθερία της πατρίδας.

Ωστόσο, δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής η «στιγμή» της ανακοίνωσης:

  • Σε μια περίοδο που το Υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να συνηγορήσει στην αποκατάσταση του Μνημείου του Κρητικού ευεργέτη και αγωνιστή της ελευθερίας Α.Φ. Παπαδάκη που οικειοποιήθηκε δωσίλογος «Υπουργός» του Τσολάκογλου.
  • Σε μια περίοδο που ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν φαίνεται να θέτει καν το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων στις συναντήσεις του με Γερμανούς αξιωματούχους ή δεν φέρεται καν να προετοιμάζεται για να ανοίξει η νομική πλέον οδός μετά το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής.

Γι΄αυτό και δεν αρκεί απλά «το ξεκρέμασμα» της εκδήλωσης από μια ιστοσελίδα. Η ίδια η Κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά και δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν με τις δικές της πλάτες. Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πρόκληση. Και ο λαός της Κρήτης γνωρίζει και θα απαντήσει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί