Σε αποφρακτικό ειλεό οφείλεται ο θάνατος του 44χρονου πρόσφυγα στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους και χωρίς καμία ιατρική φροντίδα

Η σορός του 44χρονου πρόσφυγα που ήταν κρατούμενος στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Κω που πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους και χωρίς καμία ιατρική φροντίδα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου για νεκροψία νεκροτομή, της οποίας τα αποτελέσματα σοκάρουν.

Ο Macky Diabete, σύμφωνα με πηγές από τη Ρόδο είχε υποστεί παλαιότερα εγχείριση στην κοιλιακή χώρα η οποία δημιούργησε συμφύσεις με αποτέλεσμα την εμφάνιση απόφραξης στο έντερο και τον μαρτυρικό του θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Μαρτίου.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για τριήμερο μαρτύριο του πρόσφυγα από την Υεμένη, ο οποίος με κραυγές πόνου και απόγνωσης παρακαλούσε τους φύλακες του ΠΡΟΚΕΚΑ για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο χωρίς όμως οι αγωνιώδεις εκκλήσεις του να εισακουστούν. Μέχρι που η μόλυνση εξαπλώθηκε στο στομάχι του και πέθανε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παγούδη για την Εφημερίδα των Συντακτών, κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του, ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στα ιατρεία του ΠΡΟΚΕΚΑ που όμως στερούνται ιατρικής ειδικότητας και εκεί η υπηρεσία περιορίστηκε μόνο στην παροχή αναλγητικών και συγκεκριμένα στην χορήγηση τριών δισκίων παρακεταμόλης.

Ήδη οργανώσεις αλληλεγγύης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κινούνται στην κατεύθυνση απόδοσης ποινικών ευθυνών.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Σε αποφρακτικό ειλεό οφείλεται ο θάνατος του 44χρονου πρόσφυγα στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου”

  1. Eleni

    Όλος αυτός ο εγκληματικός ρατσισμός έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ στο κράτος, από τους ανώτερους μέχρι τους κατώτερους. Όταν η βασική αρχή της πολιτείας είναι πλέον η απανθρωπιά και η εξόντωση του πιο ευάλωτου είναι φανερό ότι ζούμε σε ένα καθεστώς που μας δίνει πρόγευση ΧΙΤΛΕΡ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί