«Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

Παρέμβαση στην πρότυπη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι έμποροι και οι βιοτέχνες διαμαρτυρήθηκαν μέσω διαδικτυακής συνάντησης, εξαιτίας της δυσοίωνης κατάστασης, που επικρατεί στον κλάδο μετά τη συμπλήρωση ενός έτους πανδημίας, ζητώντας στήριξη για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Βαρδάκης αφού συνεχάρη τον Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. για την διοργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η πλήρης διαγραφή τόκων για οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το κούρεμα βασικής οφειλής κλιμακωτά, ανάλογα με τα ποσοστά απώλειας εισοδήματος.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαρδάκης για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση που θα δοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και η οποία, ενώ δεν θα έπρεπε να κατάσχεται, εντούτοις, κατάσχεται έως το 30% του ποσού της επιχορήγησης εφόσον υπάρχουν οφειλές προς το δημόσιο, «στραγγαλίζοντας» ακόμα περισσότερο την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

«Έχουμε προχωρήσει τόσο στην υποβολή ερωτήσεων για το εν λόγω θέμα προς τα αρμόδια Υπουργεία, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και στην κατάθεση τροπολογίας για να καταστεί η ενίσχυση της Περιφέρειας Κρήτης ακατάσχετη. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση, απορρίπτει όποιες προτάσεις έχουμε κάνει υπεύθυνα ως αντιπολίτευση για τη στήριξή σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας, ώστε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μπορέσει να επανέλθει, γιατί χωρίς αυτή, οι προβλέψεις για 1.350.000 ανέργους στο τέλος του 2021, δυστυχώς θα γίνουν πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Βαρδάκης.

Ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΗ

«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποίησε κινητοποιήσεις για τη μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Με τη στήριξη όλων των σωματείων μελών της, προχώρησε στις παρακάτω δράσεις 

α) τη συμβολική τοποθέτηση παπουτσιών στην πλατεία Ελευθερίας ως ’’βουβή’’ διαμαρτυρία των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας  

β) την πραγματοποίηση διαδικτυακής διαμαρτυρίας – σύσκεψης όπου η διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ ανέδειξε  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα, εξέφρασε τις ανησυχίες των Επαγγελματοβιοτεχνών & εμπόρων για την επόμενη μέρα και κατέθεσε προτάσεις για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προς τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης  και του Δήμου Ηρακλείου που συμμετείχαν.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί