Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος μετά τις καταγγελίες για υπεξαίρεση τροφίμων πλημμυροπαθών

Οι «άριστοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη (και) στην Καρδίτσα οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σημειώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες ότι η αντιδήμαρχος Καρδίτσας Ουρανία Σούφλα, διατηρούσε στο σπίτι της σε ημιορεινό χωριό τρόφιμα τα οποία προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς.

Αν και μέχρι χθες Δευτέρα ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος δήλωνε ότι θα περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για να προβεί σε ανάλογες κινήσεις και η ίδια η αντιδήμαρχος ότι έχει καταθέσει μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για τις καταγγελίες, τελικά υπέβαλε παραίτηση η οποία έγινε δεκτή.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και η Ουρανία Σούφλα επιβεβαίωσαν την έφοδο που έγινε από την αστυνομία στο σπίτι της και τον εντοπισμό τροφίμων που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς.

Η αντιδήμαρχος με δήλωσή της υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και υπόληψή της. Όσον αφορά στις ποσότητες τροφίμων που εντοπίστηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι:  «Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητα μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας».

Ο δήμαρχος Καρδίτσας προσπάθησε να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση η ΝΕ Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η παραίτηση Σούφλα δεν κρύβει τις πολιτικές ευθύνες του δημάρχου ενώ κάλεσε τους «άριστους» της ΝΔ να τοποθετηθούν δημόσια.

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καρδίτσας

Η ετεροχρονισμένη παραίτηση της κυρίας Σούφλα από τη θέση της αντιδημάρχου Καρδίτσας, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την έναρξη έρευνας της Δικαιοσύνης εις βάρος της για το γνωστό πλέον θέμα των τροφίμων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν μειώνει τις πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής Τσιάκου.
Αντιθέτως, τις αυξάνουν.
Επί μία ολόκληρη εβδομάδα, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, προσπαθούσε να υποβαθμίσει ή και να αποκρύψει το θέμα, αντί να ενημερώσει – μαζί με τη στενή του συνεργάτιδα – την τοπική κοινωνία για τα αναφερόμενα στα κοινωνικά δίκτυα, αντί να διαφυλάξει τον θεσμό που υπηρετεί.
Μέχρι το πρωί της Δευτέρας «δεν έτρεχε τίποτα». Ούτε για τον κ. Τσιάκο ούτε για την κυρία Σούφλα.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, έλεγαν ότι πρόσβαση στα τρόφιμα είχαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο ιερέας του χωριού, όπου θα γινόταν η διανομή, οι οποίοι μάλιστα συνέβαλλαν στη διαδικασία αυτή.
Το βράδυ, υπό την πίεση των δημοσιευμάτων και με καθυστέρηση πολλών ημερών, Τσιάκος και Σούφλα διέρρεαν ότι αναμένεται αποπομπή ή παραίτηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Η διάψευση και των δύο από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, που δήλωσε ότι «καμία απολύτως πρόσβαση» δεν είχε στο χώρο αποθήκευσης των τροφίμων, ζητώντας παράλληλα από τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο να μην τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ήταν εκκωφαντική.
Είναι οφθαλμοφανές πλέον: Ο κ. Τσιάκος πήγαινε και πηγαίνει «αγκαζέ» με τη στενή του συνεργάτιδα. Έκρινε ένα θέμα, πριν καν αυτό κριθεί από τη Δικαιοσύνη.
«Αγκαζέ» θα πρέπει να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία τι ακριβώς έχει συμβεί.
Οι «άριστοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη (και) στην Καρδίτσα οφείλουν να διαφυλάξουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί