Νέα επίδειξη αυταρχισμού στο Σύνταγμα με άγρια καταστολή και αύρες κατά δικηγόρων και διαδηλωτών (βίντεο)

Συνέχεια στην άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή είχαμε σήμερα από νωρίς.

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτική έκθεση-καταπέλτης της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για το χθεσινό όργιο καταστολής της ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία, μετά το κάλεσμα από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών καθώς και από αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες για νέα συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι στις 12 ως απάντηση στην χθεσινή προκλητική καταστολή, έλαβε όπως φαίνεται εντολές να κλιμακώσει την αντίδρασή της κατεβάζοντας ξανά αύρες στους δρόμους του κέντρου κατά των διαδηλωτών και κάνοντας με τα ΜΑΤ προληπτικούς ελέγχους από νωρίς σε όσους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Πολλές προσαγωγές έγιναν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ δεν έλλειψαν ξανά επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και δικηγόρων.

Mε μένος άνδρες της “σκληρής” ομάδας ΔΡΑΣΗ των ένστολων δικυκλιστών της ΕΛΑΣ όρμησαν σε μερικούς διαδηλωτές που “τόλμησαν” να ανοίξουν πανό κοντά στα Public στο Σύνταγμα και τους το άρπαξαν!

Όλο το κέντρο είναι διάσπαρτο με ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ και άλλες ομάδες αστυνομικών, με “αύρες”, ελικόπτερα και drones από αέρος, κι όλα αυτά για μερικές εκατοντάδων ειρηνικών διαδηλωτών. Ειδικά οι “αύρες” πλέον αναδεικνύονται σε δύναμη κρούσης στον τομέα της καταστολής, εκτοξεύοντας νερό σε όποιον διαδηλωτή ή ομάδες διαδηλωτών εντοπίζει! Τουλάχιστον δύο καταγράφηκαν επί των “έργω” ρίχνοντας νερό κατά διαδηλωτών στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου.

Προσαγωγή και του γιου του Δημήτρη Κουφοντίνα
Oι αστυνομικοί του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή διάκριση στο άγριο κατασταλτικό του έργο που παίζεται τις τελευταίες δύο ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Έφτασαν στο σημείο να προσαγάγουν με βίαιο τρόπο ακόμα και τον γιο του απεργού πείνας, η ζωή του οποίου κρέμεται από μία κλωστή, Έκτορα Κουφοντίνα.

Η σύλληψη έγινε στην πλατεία Κολοκοτρώνη από δεκάδες άνδρες της περιβόητης ΔΡΑΣΗ, στον τόπο όπου έπεσε άγριο ξύλο σε διαδηλωτές, έγιναν πολλές προσαγωγές και η “αύρα” εκτόξευσε νερό στους συγκεντρωμένους για να τους απομακρύνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί