Στην Ολομέλεια το ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις – Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε την Τετάρτη 3/3, με τον εισηγητή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χ. Μαμουλάκη, να επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποτελεί βήμα επιτάχυνσης των διαδικασιών, τουναντίον, φέρνει πολλές καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνει την αγορά υπέρ των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και μελετητικών γραφείων.

«Ο σημερινός νόμος είναι ένας νόμος που κλείνει τον ανταγωνισμό στις δημόσιες προμήθειες. Είναι μια ακόμη πληγή από τις τόσες που έχει επιφέρει η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας μας. Αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας για την αναζωογόνηση της διαπλοκής, ένα άλμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της επίβλεψης των δημόσιων έργων και στην κατεύθυνση της απώλειας της τεχνικής ικανότητας των φορέων του δημοσίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποσυρθεί η αιφνιδιαστική τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο 219 του νομοσχεδίου περί Δημοσίων Συμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει ο Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης: «Η ΝΔ ποτέ δεν νοιάστηκε για το περιβάλλον. Γι’ αυτό και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αλλά και με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος απόντα από τη διαδικασία, προχωράει με το συγκεκριμένο άρθρο, το χειρότερο άρθρο για το περιβάλλον που έχει έρθει ποτέ, στην άλωση της βιοποικιλότητας υπο-περιοχών Natura, όπου θα επιτρέπεται πλέον η εκτέλεση τεχνικών έργων και παρεμβάσεων. Κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του συνόλου των περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών κατά του συγκεκριμένου άρθρου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι προχωράνε σε αυτή την κίνηση χωρίς να γνωρίζουν καν την έκταση των περιοχών αυτών, όπως παραδέχτηκε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης σε ερώτησή μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Γι’ αυτό και καταθέσαμε το σχετικό αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γνωρίζοντας ότι οι επόμενες γενεές, δεν θα τους συγχωρήσουν ποτέ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.».

Αλ. Τσίπρας: Κάνετε πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, χρησιμοποιώντας ως ευκαιρία την πανδημία (Βίντεο)

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, με το ν/σ να τίθεται προς ψήφιση.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί