Καλέσματα αριστερών οργανώσεων: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα – Όχι στις διώξεις αγωνιστών

«Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ»

Ανακοίνωση-κάλεσμα από αριστερές οργανώσεις, για στήριξη σε όσους αντιδρούν στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα:

Μετά από 55 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού) εδώ και 5 ημέρες, οι ώρες λιγοστεύουν και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του. 

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. 

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα. 

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα την Πέμπτη 4/3, 13:00 στα Λιοντάρια

Καταδικάζουμε παράλληλα απερίφραστα τις προκλητικές συλλήψεις αγωνιστών που έγιναν από τα σπίτια τους το Σάββατο 27/2 στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Η κυβέρνηση εξαπολύει την ολοένα  και εντονότερη κρατική τρομοκρατία απέναντι στον κόσμο του κινήματος, προκειμένου να καταστείλει τις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις που ξεσπάνε. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που προχωράει στην κρατική δολοφονία ενός απεργού πείνας, διαμορφώνοντας ένα ακόμα πιο μαύρο και σκληρό τοπίο απέναντι στα δικαιώματα και τις ζωή του λαού.

Καλούμε σε συγκέντρωση καταγγελίας στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, με αφορμή τα γεγονότα της 27ης Φλεβάρη, την Παρασκευή 5/3, 13:00 στα Λιοντάρια

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Κάτω η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή

Όχι στις διώξεις αγωνιστών! Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Λαϊκή Ενότητα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί