Κορονοϊός: Πάνω από 1.300 και σήμερα τα κρούσματα

Τετραψήφιος θα είναι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Οι νέες μολύνσεις που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από τον ΕΟΔΥ, αναμένεται να κινηθούν περίπου σε 1.350, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι χθες, ανακοινώθηκαν 1.496 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 795 εντοπίστηκαν στην Αττική, που από σήμερα έχει μπει σε καθεστώς αυστηρού lockdown σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού. Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σήμερα πως σύμφωνα με την ανάλυση στα λύματα της Αττικής, με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορονοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000.

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως έχει και η Αχαΐα που ξεπέρασε χθες τη Θεσσαλονίκη, με 112 νέα κρούσματα έναντι 101 στη συμπρωτεύουσα, ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι νέες μολύνσεις στο Ρέθυμνο (42 κρούσματα).

‘Όπως προκύπτει από τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών παρουσίασε νέα αύξηση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως 284 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, επτά περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο. Επίσης, σε μία ημέρα, 17 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να έχει ανέλθει σε 6.034.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί