Νέος στόχος για εμβολιασμό της πλειονότητας του πληθυσμού το καλοκαίρι

Η ίδια κυβέρνηση, που το περασμένο καλοκαίρι υποσχόταν χείμαρρους εμβολίων μέχρι το τέλος του 2020 και ύστερα διαβεβαίωνε πως η πλειονότητα των πολιτών θα εμβολιάζονταν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, τώρα μεταθέτει εκ νέου τον στόχο, στη σκιά της ματαίης επιχείρησης διάψευσης των στοιχείων της Κομισιόν, πριν μία εβδομάδα, για τις δόσεις που αναλογούν στη χώρα μας και δεν τις αγοράζει.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή δόσεων καθιστώντας εφικτό τον στόχο εμβολιασμού της πλειονότητας των πολιτών κατά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως επεσήμανε ο Χρήστος Ταραντίλης, ότι «από το Σάββατο η επιχείρηση “Ελευθερία” πέρασε στη δεύτερη φάση της με την έναρξη του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας των 85 και άνω ετών» και «μέχρι χθες Κυριακή είχαν γίνει συνολικά 80.531 εμβολιασμοί».

Ξεχνώντας τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων να ξεκινήσουν στα νοσοκομεία θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τον επόμενο μήνα θα τεθούν σε λειτουργία «τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία, θα έχουν δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών ημερησίως».

Στη συνέχεια ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε σε οικονομικά ζητήματα επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της να μην μείνει κανένας αβοήθητος στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Έχουν ήδη διατεθεί 24 δισ. ευρώ, σχεδόν το 15% του Α.Ε.Π. το 2020, και έχουν υπολογιστεί επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ για τη νέα χρονιά».

Τέλος, θύμισε πως «στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την Παρασκευή δύο επιπλέον μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας:

  • Πρώτον, την απαλλαγή των πληγέντων επαγγελματιών από τα ενοίκια όχι μόνο του Ιανουαρίου αλλά και του Φεβρουαρίου με κάλυψη του 80% από το Κράτος.
  • Και δεύτερον, την επέκταση κατά 2 μήνες όλων των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

Υπενθυμίζεται  ότι παραμένει ανοιχτή μέχρι αύριο, 19 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης άμεσης κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το μισό της οποίας -όπως και στον προηγούμενο κύκλο- δεν επιστρέφεται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί