Καταγγέλλουν το δήμο Χερσονήσου για την απόφαση “ενοικίασης” προσωπικού

 Σε καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής Χερσονήσου για το προσωπικό που θα “ενοικιάζει” από εταιρεία, προχωρεί η Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου.

Δείτε: Με «ενοικιασμένο» προσωπικό σκοπεύει να στελεχώσει την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου η δημοτική αρχή Σέγκου

Η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Χερσονήσου, ως πρωτοπόρος στις ιδιωτικοποιήσεις έχοντας αναθέσει από το 2012 την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη, τώρα χρησιμοποιώντας πάλι ως άλλοθι την έλλειψη προσωπικού, για την οποία τίποτα απολύτως δεν έπραξε για να την αντιμετωπίσει, το πάει ένα βήμα παρακάτω. Αξιοποιώντας τα νομοθετικά «δωράκια» της κυβέρνησης στους δημάρχους που την στηρίζουν, χωρίς κανέναν διαγωνισμό, ετοιμάζεται να υπογράψει σύμβαση με τον «Αναπτυξιακό» Οργανισμό ΟΤΑ «Εύδημος», μία ανώνυμη εταιρεία που έχει έδρα την Αττική και η οποία θα «προμηθεύει» εργαζόμενους στο δήμο για να διεκπεραιώνει υποθέσεις της οικονομικής υπηρεσίας και όχι μόνο.
Είναι πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής να εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η Τοπική Διοίκηση έχει τον πιο αντιδραστικό χαρακτήρα απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα και στο δημόσιο χαρακτήρα υπηρεσιών, εξυπηρετώντας την παραπέρα κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας που θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο».
Όλο αυτό δεν μας ξάφνιασε, γιατί αρχές του 2020 η κυβέρνηση κατά παραγγελία των δημάρχων που την στηρίζουν ψήφισε με διαδικασίες fast truck νόμο που υπεραπλουστεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων, άλλα από ότι φαίνεται και σε διοικητικές υπηρεσίες όπως οικονομική υπηρεσία κ.α. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα σχέδια που τους έχουν υπαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την κερδοφορία των λίγων και την εξαθλίωση των πολλών.
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον χαράτσια στους δημότες.
Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα κάθε συνάδελφο σε επαγρύπνηση ώστε να σταματήσει η κατρακύλα και η απαξίωση των Υπηρεσιών βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Θα πρέπει να ήμαστε σε ετοιμότητα και να σταματήσουμε τις ορέξεις κάθε μεγαλοεπιχειρηματία που θα θελήσει να πλουτίσει στις πλάτες μας .
ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί