Ο Μ. Βορίδης κάλυψε τον Β. Κοντοζαμάνη για την ευθύνη στους γιατρούς

Στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τις δηλώσεις σε βάρος των γιατρών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Το ζήτημα έθεσε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

«Αυτό που είπε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης είναι ότι τις αποφάσεις για τις ΜΕΘ, ποιος μπαίνει και ποιος όχι, τις παίρνουν οι γιατροί, είπε ο κ. Βορίδης στην αναφορά του κ. Ζαχαριάδη ότι ο κ. Κοντοζαμάνης έριξε το φταίξιμο στους γιατρούς. Είναι “άθλιο” αυτό που αναπαράγεται και όποιος το λέει πρέπει να δώσει ονόματα και διευθύνσεις είπε σε έντονο ύφος ο Μ. Βορίδης.

Ο Κ. Ζαχαριάδης ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών αν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ  οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης που έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση κατά του Κοντοζαμανη για το θέμα και απάντησε εκτός μικροφώνου «ναι».

Ζαχαριάδης: «Ο Μάκης Βορίδης σε ρόλο Ιανού»

«Τον Ιανό, τον διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων θύμισε η παρθενική εμφάνιση του νέου Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη στη Βουλή. Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο, στην αρμόδια επιτροπή, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι αποδέχεται σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεων και προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα δεσμεύτηκε ότι:

  • Οι διαδικασίες των συνεντεύξεων -όπου προβλέπονται – θα είναι δομημένες.
  • Θα προσμετράται και η εργασιακή εμπειρία των υποψηφίων προς διορισμό.
  • Θα μοριοδοτούνται και οι ξένες γλώσσες.
  • Θα μοριοδοτούνται μόνο τα συναφή διδακτορικά για κάθε προκηρυσσόμενη θέση.

Μετά και τις αρχικές υπαναχωρήσεις του κ. Θεοδωρικάκου στο θέμα των ποσοστώσεων των ειδικών κοινωνικών ομάδων και στο αρχικό σενάριο διενέργειας γενικευμένων ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, αναδείχτηκαν πλήρως η ελλιπής προετοιμασία και η προχειρότητα της κυβέρνησης.

Κατέστη πλέον εμφανές και στους πιο δύσπιστους αυτό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή: Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν συνιστά καμία καινοτομία. Στην ουσία πρόκειται για μία fake μεταρρύθμιση καθώς, σχεδόν όλες οι υποτιθέμενες καινοτομίες του αποτελούν ήδη θεσπισμένες διατάξεις και εφαρμοζόμενες πολιτικές, ενώ οι ελάχιστες νέες προσθήκες ήταν κατά βάση πρόχειρες και ανεφάρμοστες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, υπερασπίστηκε πλήρως τις διαρκείς παρακάμψεις του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπίστηκε πλήρως τους διορισμούς των γαλάζιων κομματαρχών στα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του δημοσίου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά.

«Ποιους θέλετε να προσλάβουμε τους ξένους;» είχε δηλώσει πρόσφατα σε μια κρίση ειλικρίνειας, για τους κομματικούς διορισμούς της κυβέρνησης.

Η σημερινή εμφάνιση του κ. Βορίδη στη Βουλή αποτελεί την πλέον αντιπροσωπευτική εικόνα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Πίσω από ένα επιμελώς κατασκευασμένο ψεύτικο προφίλ συναίνεσης, μετριοπάθειας και μεταρρυθμιστικής διάθεσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το αληθινό πρόσωπό της. Αυτό, που είναι συνώνυμο του παλαιοκομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, του αυταρχισμού και της αδιαφάνειας. Η κυβέρνηση του δήθεν μεταρρυθμιστή κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί με κάθε τρόπο, την επαναφορά των χειρότερων πρακτικών του παρελθόντος, που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεσμούς και την κοινωνία, θα διεκδικήσει και κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, την περαιτέρω βελτίωση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου. Παρά ταύτα δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία συνθηκών αξιοκρατίας και διαφάνειας στη λειτουργία του δημόσιου τομέα» αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ο Μ. Βορίδης κάλυψε τον Β. Κοντοζαμάνη για την ευθύνη στους γιατρούς”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    Ὅμοιος ὅμοίῳ ἀεί …βελάζει! Το περίεργο θα ήταν να μην τον καλύψει! Μόνο πως τις πιο πολλές φορές οι “άριστοι κώλοι” δεν καλύπτονται από “μεταξωτά βρακιά”, αλλά από φασιστικές “σωβράκες”…

  2. AvatarΔήμος Σθένης

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τον Βορίδη! Ούτε και πὦς τον χαρακτηρίζετε… ΄Εγώ ένα ξέρω! Πως έχουμε γίνει “βουρίδι” από τα ψέματα, την αναισχυντία, τη θρασύτητα, την απανθρωπιά και τις …”χουντο-φασιστικο-ναζιστικές” του μεταμορφώσεις! Τώρα θα τον υποστούμε και ως μαέστρο βίας και νοθείας στις εκλογές που έρχονται! Να μου το θυμάστε…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί