Τοπικά έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι – Σε ποιες περιοχές «χτυπά» η κακοκαιρία (Βίντεο)

Πλημμύρες και προβλήματα σε διάφορες περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται επέλαση του ψυχρού μετώπου το οποίο αυτή την ώρα «χτυπάει» την Αττική. Ήδη από το πρωί καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr. μέχρι τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm βροχής.

Το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά συνοδευόμενο από κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας.

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε και τη Χαλκίδα, όπου δρόμοι πλημμύρισαν. Σύμφωνα με το evima.gr, από τη βροχή δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση.

Προβλήματα και στη Β. Ελλάδα
Η Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το πρωί της Δευτέρας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Στις Σέρρες καταγράφηκαν πλυμμήρες από τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Επίσης, πλημμύρες καταγράφηκαν στο χωριό Πεθελινό ενώ σημαντικά μεγάλα προβλήματα καταγράφηκαν στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, στον κάμπο των Σερρών. Στη περιοχή της Ασπροβάλτας καταγράφηκαν έντονες καταιγίδες με τον σταθμό στην περιοχή να καταγράφει 105 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr στην τοπική κοινότητα Αχινού πλημμύρισε η πλατεία, ένα κατάστημα, ένα σπίτι, ενώ ο επαρχιακός δρόμος Πατρικίου – Αχινού δεν είναι προσβάσιμος για τα ΙΧ λόγω μεγάλου όγκου νερού. Κλειστός παραμένει και ο δρόμος που συνδέει το Ν.Σούλι Σερρών με την Οινούσα.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η οδός Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκε σε «ποτάμι». Στην Πολίχνη πλημμύρισε ένα υπόγειο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί