«Πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer / BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνέστησε την έγκριση υπό όρους για το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer κατά του νέου κορανοϊού για χρήση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή απόφαση ήρθε μετά από μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, κατά την οποία οι επιστήμονες του EMA που ήταν υπεύθυνοι για την αξιολόγηση του εμβολίου παρουσίασαν την ανάλυσή τους σε άλλους εμπειρογνώμονες και εξέτασαν δεδομένα από τις εταιρείες.

Η έγκριση πρέπει να πάρει και τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν στοιχεία παρακολούθησης σχετικά με το εμβόλιο τους για το επόμενο έτος.

Η απόφαση με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/Biontech μετά την ευνοϊκή γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναμένεται απόψε.

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανσιμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους άδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε:

«Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως»

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν δηλώσει ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ήδη λάβει κατεπείγουσα έγκριση στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί