Σνόουντεν: «Όταν ένας βρόμικος πολιτικός με αποκαλεί προδότη, αναρωτηθείτε ποιον πρόδωσα»

Η Λιζ Τσέινι, μία από τους ηγέτες της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, χαρακτήρισε «προδότη» τον Σνόουντεν για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον ίδιο

Έκκληση για προεδρική χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο απευθύνουν πολλά δημόσια πρόσωπα, οργανώσεις, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Το ίδιο κάνουν γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως ο Ραντ Πολ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «ο Τζέιμς Κλάπερ είπε ψέματα στο Κογκρέσο αρνούμενος ότι το βαθύ κράτος κατασκοπεύει όλους τους Αμερικανούς. Ο Snowden αποκάλυψε τα ψέματα του Κλάπερ και εξέθεσε την αντισυνταγματική κατασκοπεία. Του αξίζει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ!».

Ωστόσο, η Λιζ Τσέινι, μία από τους ηγέτες της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, χαρακτήρισε «προδότη» τον Σνόουντεν για να πάρει την παρακάτω πληρωμένη απάντηση από τον ίδιο.

«Όταν ένας βρόμικος πολιτικός με αποκαλεί προδότη, αναρωτηθείτε: ποιον πρόδωσα; Τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί επανειλημμένα ότι τα προγράμματα που αποκάλυψα ήταν παράνομα και πιθανώς αντισυνταγματικά – μια παραβίαση των δικαιωμάτων σας. Εάν πρόκειται για προδοσία, αυτό που αποκαλούν πίστη είναι έγκλημα».

Στην Τσέινι απάντησε και ο συνάδελφός της, ο Ρεπουμπλικανός Ματ Γκεέτς σχολιάζοντας πως η δική της ιδεολογία που υποστηρίζει πάντα τους πολέμους θέτει περισσότερα στρατεύματα σε κίνδυνο από ό, τι έκανε ποτέ ο Σνόουντεν.

«Μας λένε συνεχώς,” Αυτό είναι για την ασφάλειά σας (και) για να ερευνήσετε τρομοκράτες», είπε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σε πρόσφατη συνέντευξή του για να προσθέσει ότι «οι έρευνες του Μπαράκ Ομπάμα διαπίστωσαν ότι δεν σταμάτησε ούτε μια τρομοκρατική επίθεση».

Ο ίδιος έχει δικαιωθεί και από την απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου στις ΗΠΑ που έκρινε παράνομη τη μαζική ηλεκτρονική παρακολούθηση εκατομμυρίων Αμερικανών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Όμως, παραμένει αυτοεξόριστος στη Ρωσία από το 2013, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπία στην πατρίδα του, επειδή ξεσκέπασε την τεράστια κατασκοπία των μυστικών υπηρεσιών της.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί