Η κυβέρνηση απέρριψε το άνοιγμα της αγοράς στην Κρήτη- Το πρόβλημα με το Ηράκλειο

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της αγοράς, μετά τις 7 Ιανουαρίου, σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τυχόν μετακίνηση πληθυσμών μεταξύ νομών, δε θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην Κρήτη σημείωσε ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στο νησί, ωστόσο ενώ οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου έχουν χαμηλά επιδημιολογικό προφίλ, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο Ηράκλειο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τον ίδιο στο ενδεχόμενο να ανοίξουν οι 3 νομοί από τους 4 νομούς του νησιού θα υπήρχε πρόβλημα λόγω της μετακίνησης. Κάποιοι ενδεχομένως να διέσπειραν περαιτέρω τον ιό μετακινούμενοι μεταξύ νομών ακόμη και αν αυτό απαγορεύεται.

Δείτε επίσης: Έμποροι Κρήτης προς Μητσοτάκη: «Δεν αντέχουμε άλλο, ανοίξτε τα μαγαζιά»

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV πρόσθεσε ότι το εν λόγω ενδεχόμενο θα επανεξεταστεί στις αρχές του χρόνου και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί